Itt a döntés: tovább lehet jegyezni ezt a magyar részvényt

Itt a döntés: tovább lehet jegyezni ezt a magyar részvényt

agrarszektor.hu
2023 június 12-én a kukorica alapú élelmiszereket gyártó Civita Group Nyrt. közzétette, hogy a 2 milliárd forint értékben tervezett tőkebevonásra nyilvános ajánlattétel keretében felajánlott részvényeinek jegyzési időszakát meghosszabbítja. Az új határidő 2023. június 23. 12:00 óra. A tőzsdei részvények mentesek a szociális hozzájárulás (szocho) fizetési kötelezettség alól.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A hosszabbítás okáról Vaszkó Gábor, a Civita Group Nyrt. igazgatóságának elnöke elmondta, hogy a jegyzési időszak kezdete, június 1. napja egybeesett a megtakarításokra váratlanul kivetett szocho adóról és a befektetési alapokat érintő új szabályozásról szóló rendeletek kihirdetésével. Az új rendeletek átmenetileg bizonytalan tőkepiaci hangulatot okoztak. Erre reagálva a Kibocsátó meghosszabbította a jegyzési időszakot az MNB által jóváhagyott Tájékoztatóban megjelölt módon. A zavart a piacon szerencsére észlelte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és magyarázó tájékoztatót adott ki június 6-án, amelyben részletezte, hogy az új szabályok a kamatjövedelemre vonatkoznak és kiemelte, hogy a tőzsdei részvények mentesek a szocho fizetési kötelezettség alól. A nyilvánosan kibocsátott részvényeket nem érintik az új szabályok.

Ezt az egy hetes edukációs időszakot a Civita Group a jegyzési időszak hosszabbításával pótolja. A cégcsoport vezetősége bízik abban, hogy a kezdeti sokkot kiheverték a befektetők és most már megkérdőjelezhetetlen, hogy szabályozott piacra bevezetett tőzsdei részvényeket, így a Civita Group új részvényeit nem érintik az új szabályok.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 28. 06:03