Folytatódik a magyar benzinhorror: komoly élelmiszer-drágulás lehet a vége

Folytatódik a magyar benzinhorror: komoly élelmiszer-drágulás lehet a vége

Egyre komolyabb problémát jelent az üzemanyagárak emelkedése, amelynek hatása mostanra a magyar mezőgazdaság minden területén érezhetővé vált. A költségnövekedés ráadásul nem korlátozódik egyetlen szegmensre, az élelmiszer-előállítás minden lépcsőfokán megjelenik. A kialakult helyzetről az Agrárszektor Kiss Pétert, a Gabonaszövetség elnökét kérdezte.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A szakember szerint az üzemanyagárak emelkedése alapvetően rányomja a bélyegét a szállítási költségekre. Az egyébként is emelkedő alapanyag és félkész termék árakra rárakódnak az egyre növekvő fuvarköltségek, ami megjelenik végtermékek áraiban. Ez tehát további áremelkedést gerjeszt - mutatott rá Kiss Péter.

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

Arra a kérdésre, hogy melyik ágazatot érinti leginkább a drágulás, a szakember elmondta, hogy mindegyiket, de amit ebből a fogyasztók érzékelni fognak, az a húsipari, malomipari és a sütőipari termékeknél lesz. Kiss Péter hozzátette, hogy mindenütt érezni lehet majd az árak emelkedését.

A fogyasztó csak azt fogja látni, hogy emelkednek az árak, viszont ennek csak egyik összetevője a fuvarköltségek növekedése

- jegyezte meg Kiss Péter.

A szakember szerint kérdéses, hogy meddig emelkedhetnek az üzemanyagárak Magyarországon. A kőolajpiac ugyanis olyan hatásoknak van kitéve, amelyet érdemben senki sem tud befolyásolni, legfeljebb állami szinten lehetne szabályozással élni az árak mérséklése érdekében.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?