Elszálltak az élelmiszerárak Olaszországban: 36 éve nem volt ilyen

Elszálltak az élelmiszerárak Olaszországban: 36 éve nem volt ilyen

agrarszektor.hu
Júniusban 8%-ra kúszott fel az inflációs ráta Olaszországban, de a zöldségek és gyümölcsök drágulása 10% feletti volt. Az olasz statisztika hivatal, az Istat legfrissebb adatai szerint a májusban 6,8%-os infláció mértéke júniusra 8%-ra nőtt.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Utoljára 1986 januárjában volt ilyen erős a pénzromlás értéke, és az Istat szerint a fogyasztók máris 3%-kal fogták vissza vásárlásaikat. Az infláció gerjedésének hátterében egyértelműen az energia (48,7%) és az üzemanyagok (39,9%) drágulása áll, ez egy átlagos négyfős család kiadásait a Federconsumatori intézet becslései szerint évi 2384 euróval, azaz kb. 950 ezer forinttal növelné, vagyis önmagában is csaknem havi 80 ezer forintos pluszkiadást jelent. A friss gyümölcsöknél tapasztalható egyelőre a legkisebb drágulás: 6%-kal nőttek az árak, de a hűtött termékek esetében már 10,9%-os áremelkedés tapasztalható az előző év júniusi áraihoz képest. Zöldségeknél (burgonya nélkül) a friss áru is 11%-kal kerül többe, a hűtött cikkekért pedig 11,8%-kal kérnek többet a kasszáknál - írja a FruitVeB.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?