Gazdák, figyelem! Fontos törvény módosult, itt vannak a részletek

Gazdák, figyelem! Fontos törvény módosult, itt vannak a részletek

agrarszektor.hu
Nyár közepén módosult az öntözéses gazdálkodásról szóló törvény, mely többek közt az „öntözési közösségek” elnevezését „fenntarthatósági vízgazdálkodási közösségekre” módosítja. Erre való tekintettel módosítani szükséges a közösségeket elismerő határozatokat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ennek első lépése, hogy az öntözési igazgatási szerv az elismert közösség számára felhívást küld, melynek értelmében az elismert közösségeknek nyilatkoznia kell arról, hogy a továbbiakban kívánnak-e fenntartható vízgazdálkodási közösségként tovább működni - írja a NAK. A nyilatkozattételre azért van szükség, mert a törvénymódosítás némileg bővíti a közösségek feladatköreit, melyet a megküldött felhívásban ismertet is az öntözési igazgatási szerv, különös tekintettel az alábbiakra:

„7. § (4) Az elismert fenntartható vízgazdálkodási közösség

a. törekszik az öntözési körzet területén a fenntartható vízgazdálkodás érdekében megvalósítható legjobb mezőgazdasági gyakorlat bevezetésére,

b. részt vesz az öntözési igazgatási szerv által évente szervezett képzésen,

c. nyilvántartja a vízfelhasználási, az öntözési körzet területén elvégzett talajvizsgálati és a termesztett növénykultúra adatait,

d. a nyilvántartott adatokat az öntözési igazgatási szerv által előírt módon, időben és csoportosításban megadja.”

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02