Szeptember 15-én lejár a határidő: ezt sok gazdának el kell intéznie itthon

Szeptember 15-én lejár a határidő: ezt sok gazdának el kell intéznie itthon

agrarszektor.hu
Az Agrárminisztérium felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy az agrárkár-enyhítési rendszer tagjainak 2023. szeptember 15-éig beérkezően kell megfizetniük a kárenyhítési hozzájárulást. A fenti határidő a hozzájárulás Magyar Államkincstár számlájára történő beérkezésének a határideje, nem az összeg feladásának vagy a befizetés kezdeményezésének az időpontja. Ezért különösen fontos, hogy a befizető az átutalásról a határidőt megelőzően, az átutalás időszükségletét is figyelembe véve gondoskodjon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az idei egységes kérelemben bejelentett területek mérete és a termesztett növénykultúrák figyelembevételével a gazdálkodóknak kárenyhítési hozzájárulás fizetési kötelezettsége keletkezett, amelyről a Magyar Államkincstár augusztus 15-éig megküldött határozatában már tájékoztatta az érintett gazdákat - írja közleményében az Agrárminisztérium. Amennyiben a jelzett határidőig a Magyar Államkincstár számlájára nem érkezik be a kárenyhítési hozzájárulás a 2023. kárenyhítési évre vonatkozóan, úgy a károsult termelő az idei kárai után nem részesülhet kárenyhítő juttatásban, függetlenül attól, hogy az egyéb támogatási feltételek esetleg teljesültek. Emellett a határidőig be nem fizetett hozzájárulást az Államkincstár beszedi a gazdálkodótól  A 2023. kárenyhítési évben eddig összesen több mint 5300 kárbejelentés érkezett mintegy 90 ezer hektár területre.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?