Állattartók, figyelem! Sokat bukhat, aki ezt nem intézi el január végéig

Állattartók, figyelem! Sokat bukhat, aki ezt nem intézi el január végéig

agrarszektor.hu
Megjelent a Magar Államkincstár közleménye a sertéságazat részére nyújtott állatjóléti támogatásokhoz kapcsolódóan. A közlemény tartalmazza azt is, hogy meddig lehet benyújtani a kifizetési és válságtámogatási iránti kérelmeket, ahogy azt is, hogy ezekre milyen határidők vonatkoznak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kincstári közlemény jelent meg a sertés ágazat részére nyújtott állatjóléti támogatásokhoz kapcsolódóan a 2023. támogatási év IV. negyedévére - olvasható a MÁSZ oldalán. A sertés ágazat részére nyújtott állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 39/2018. (XII. 13.) AM rendelet (a továbbiakban: támogatási rendelet)

  • 9-13. §-aiban részletezett tevékenységre, azaz az előírtnál legalább 10%-kal nagyobb férőhely; a tartási rendszerben természetes feltétel; a verekedés, kimarás megelőzéséhez szükséges feltételek; az almozás, valamint a megfelelő mikroklíma biztosítására vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe a vágósertés és a tenyészkoca süldő (a továbbiakban együttesen: sertés) tartása során, továbbá
  • a 14. § (1) bekezdésében felsorolt fény, illetve takarmányozáshoz ivóvíz minőségű víz biztosítására - a 2023. támogatási év. IV. negyedévére - vissza nem térítendő, kizárólag az orosz-ukrán konfliktus miatt gazdasági nehézségekkel küzdő agrárvállalkozások és élelmiszer-feldolgozó vállalkozások részére nyújtandó válságtámogatás igénybevételének általános feltételeiről szóló 25/2022. (VIII. 31.) AM rendelet [a továbbiakban: 25/2022. (VIII. 31.) AM rendelet] 1. § 13. pontja szerinti támogatás (a továbbiakban: válságtámogatás) vehető igénybe.

A kifizetési kérelem, a válságtámogatás iránti kérelem és a kapcsolódó dokumentumok benyújtásának módja, határideje

A kérelmeket, valamint a kérelemre indult eljárás során minden dokumentumot - a felügyeleti eljárás kivételével - elektronikusan, a Magyar Államkincstár honlapján keresztül, ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen keresztül kell benyújtani. Egy igénylő kizárólag egy kifizetési kérelmet és/vagy egy válságtámogatás iránti kérelmet nyújthat be.

A kifizetési és válságtámogatás iránti kérelem kizárólag elektronikus úton, a Kincstár hivatalos oldalán keresztül, az ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően érhető el. A kérelmet az elektronikus kérelemkitöltő felületen, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon 2023. IV. negyedévére 2024. január 5. 09:00:00 és 2024. január 31. 23:59:59 között lehet benyújtani. Kifizetési kérelem esetében az Elektronikus kérelemkezelés → Piaci intézkedések → Nemzeti támogatások → Állatjóléti támogatások → Sertés állatjóléti támogatás – Kifizetési kérelem menüponton keresztül, míg válságtámogatás iránti kérelem esetében az Elektronikus kérelemkezelés → Piaci intézkedések → Válságtámogatások → Válságtámogatás – Sertés állatjóléti támogatás menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be.

Lehetőség van a kifizetési kérelem és a válságtámogatás iránti kérelem módosítására, valamint hiánypótlásra és jogorvoslatra is

A kifizetési kérelem, illetve a válságtámogatás iránti kérelem módosítására legkésőbb a kérelem benyújtási határidő végéig van lehetőség. Ez a IV. negyedév tekintetében 2024. január 31-ét jelenti, 23:59:59-ig bezárólag. A hiánypótlást, a jogorvoslati kérelmet vagy egyéb dokumentumot (a felügyeleti eljárás kivétel) a Kincstár honlapján keresztül, ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a korábban már benyújtott kérelemhez kapcsolódóan az Általános ügyintézés → Támogatáshoz kapcsolódó iratok elektronikus beküldése menüponton keresztül kell benyújtani.

(Forrás: Magyar Állattenyésztők Szövetsége)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?