Itt a Bizottság nagy terve: ez minden gazdát érinthet

Itt a Bizottság nagy terve: ez minden gazdát érinthet

MTI
Az Európai Bizottság számos rövid és középtávú intézkedést javasol az uniós mezőgazdasági termelők adminisztrációs terheinek csökkentésére - tájékoztatott a brüsszeli testület. A testület egyebek mellett azt javasolta, hogy egyszerűsítsék a követelményeket, amelyeknek az uniós mezőgazdasági termelőknek meg kell felelniük. Erre azért van szükség, mert a jó mezőgazdasági és környezeti állapotra vonatkozó előírások, amelyeknek meg kell felelni ahhoz, hogy a közös agrárpolitika (KAP) szerinti támogatást megkapják a gazdák, bizonyos körülmények között nehezen megvalósíthatók.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az uniós bizottság módosítana azon az előíráson is, hogy a nagy legelőkkel rendelkező korábbi állattenyésztők, akik a hús- és tejágazat piaci zavarai miatt kénytelenek átállni a szántóföldi növények termesztésére, arra kötelezhetők, hogy szántóföldjüket alakítsák át állandó gyepterületté. A jogszabálytól való eltérés azért lenne indokolt, mert a kötelezettség bevételkieséshez vezethet az érintett mezőgazdasági termelők számára. Az Európai Bizottság az ellenőrzések módszertanát úgy egyszerűsítené, hogy a nemzeti közigazgatási szervek által a gazdaságokban tett ellenőrzések szükséges száma a felére csökkenjen. Az intézkedés segítené a mezőgazdasági termelőket a jelentéstételi kötelezettségnek való megfelelésben, valamint több idejük maradna arra, hogy alapvető munkájukat elvégezzék.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az uniós testület végezetül a vis maior és a rendkívüli körülmények fogalmának egyértelműsítését javasolta azzal a céllal, hogy azok a mezőgazdasági termelők, akik az általuk nem befolyásolható rendkívüli és előre nem látható események, például súlyos aszályok vagy áradások miatt nem tudják teljesíteni a KAP valamennyi követelményét, ne legyenek szankcionálhatók. A javaslatokat az Európai Unió mezőgazdasági ügyekért felelős miniszteri tanácsának kell megvitatnia.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?