2021. január 20. szerda Fábián, Sebestyén

Hírek - Agrárpénzek

A VM is kilátogat a Sziget Fesztiválra

A Vidékfejlesztési Minisztérium is kilátogat saját standjával a Sziget Fesztiválra, a Civil Faluba 2011. augusztus 10 és 15 között.
 
 

Érdekes beszélgetésekkel, játékokkal, filmvetítéssel készülnek, témáik között szerepel többek közt a borászat, a helyi magyar termékek, az egészséges táplálkozás, a génmegőrzés, a parlagfű, vagy a haszonállatok. A Minisztérium munkatársai naponta 11 és18 óra között várják az érdeklődőket.

Csütörtökön, augusztus 11-én Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár tart sajtóbeszélgetést „Legyen a vidék a te jövőd!” címmel.

Szó lesz a biológiai sokféleség fenntartásáról, az őshonos magyar haszonállatokról, lesznek kvízkérdések, falusi turizmust népszerűsítő programok, ismeretterjesztés a lisztérzékenységről, a magyar élelmiszerekről. A növényallergiákhoz kapcsolódóan szakpszichológus is beszélget a kérdezőkkel az allergia lelki okairól. A rengeteg külföldi szigetlakó- és látogató miatt a feladatlapok több nyelven íródnak.

Megfigyelési eszközök és módszerek bemutatója is szerepel a kínálatban, így lesz egyebek mellett lepkeháló, peleodú, gőte-csapda és fűháló, keresőkutya-bemutató, fotó és természetfilm vetítés, mag- és terménykiállítás, határőrök által elkobzott tárgyakból rendezett összeállítás, fejtörők és játékos feladatok különféle vadon élő állatokkal, növényekkel kapcsolatban, és fajismereti totóval is - számol be a kormány.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu