Agrárbiztosítási támogatás: kiderült, mekkora összegre pályázhatnak idén a gazdálkodók

agrarszektor.hu
Az Irányító Hatóság jóváhagyta azokat a biztosítási konstrukciókat, amelyekhez az idei évben is 5 milliárd forint éves agrárbiztosítási díjtámogatás vehető igénybe a Vidékfejlesztési Program keretében. Ez idáig összesen több mint 66 ezer kérelem támogatásáról született döntés, mintegy 21 milliárd forint összegben.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Vidékfejlesztési Program keretében elérhető pályázat a legfontosabb természeti és időjárási kockázatokra kötött mezőgazdasági biztosítás díjához nyújt támogatást a növénytermesztéssel foglalkozó termelők részére - írja közleményében az Agrárminisztérium. Idén ötmilliárd forint agrárbiztosítási támogatásra pályázhatnak a gazdálkodók.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A konferencián az agrárgazdaság legaktuálisabb témáiról kaphatnak naprakész információkat a résztvevők. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. Ha tájékozott akar lenni az agráriumban, jöjjön el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra április 26-án! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Az Agrárminisztérium annak érdekében, hogy minél több gazdálkodó, minél nagyobb területre vehessen igénybe mezőgazdasági biztosítást, az elmúlt időszakban a díjtámogatás éves keretösszegének emeléséről és a támogatási szerkezet egyszerűsítéséről határozott. A tavalyi évtől 5 milliárd forintra emelkedett a pályázható éves támogatás összege, amelynek köszönhetően a 2018-as évtől kezdődően megnőtt a támogatás intenzitása. Az "A" típusú csomag kibővült a csonthéjas és héjas gyümölcskultúrákkal, a "B" és a "C" jelű konstrukciók pedig elválasztásra kerültek, előbbiben az ültetvény- és zöldségkultúrák, utóbbiban a szántóföldi növénykultúrát kaptak helyet. A "B" jelű csomag esetében - a korábbiaktól eltérően - 5 kockázat helyett mind a 9 kockázat bármelyikére köthető biztosítás.

Az igény beadására ez alkalommal is az egységes kérelembenyújtási időszakban nyílik lehetőség. A pályázati felhívás részleteiről az érintettek a www.szechenyi2020.hu oldalon részletesen tájékozódhatnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?