2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Agrárpénzek

Generációkon át íveljen a tudás! - Magro Kukorica és Búza konferenciasorozat (X)

A Magro.hu idén is a már megszokott színes előadói palettával és izgalmas szakmai programmal tartja meg szakmai rendezvényét, a Kukorica és Búza konferenciasorozatot, amelyre szeretettel várják a gazdálkodókat.
 
 

Miről lesz szó?

Az idei téma is a kukorica- és búza termesztése lesz. Arra keresik a választ, hogy miért termelnek nyugaton másfélszer annyi kukoricát vagy búzát hektáronként, mint itthon, és hogy hogyan lehet elérni azt a hatékonyságot. Az előadások részletezik a legújabb tudnivalókat, a legfrissebb kutatások eredményeit a talajelőkészítéstől a betakarításig. A szervezők garantálják, hogy még az „öreg rókák” is sok újdonságot fognak hallani. 

További információ: https://www.magro.hu/konferencia/

Helyszínek és időpontok:

 • 2018. december 13., csütörtök, Kaposvári Egyetem, Agrár-és Környezettudományi Kar
 • 2019. január 17., csütörtök, Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar


Miért érdemes elmennie?

Itt nem cégek értékesítési termékbemutatóit láthatja, hanem teljes körű képet kap a talajelőkészítés, tápanyagpótlás vagy növényvédelem legmodernebb és leghatékonyabb lehetőségeiről a precíziós gazdálkodás szemszögéből is, hogy így választhassa ki az optimális megoldást a problémájára. A hallott gyakorlati tanácsokat és az információkat a legfrissebb technológiai újdonságokról azonnal, már tavasszal alkalmazhatja, hogy 2019-ban még eredményesebben gazdálkodhasson.

Milyen előadások lesznek?

 • Hogyan orvosolja az aszály okozta problémákat már a vetőmagválasztáskor és a vetés időzítésével?
 • Mit veszít, ha a lombtrágyát és a növénykondicionálót kihagyja a technológiából?
 • Hogyan optimalizálja a szerves trágya kijuttatását?
 • Egy vetőgép működésének költségelemzése és összehasonlítása a hagyományos, vagy minimum till művelési technológiák költségelemzésével
 • Milyen változások tapasztalhatók a kukorica kártevői között és hogyan védekezzünk ellene?
 • Aktualitások a búza és a kukorica növényvédelmében.
 • Hogyan nyerhet százezreket csupán csak az értékesítés jobb időzítésével?
 • Melyek a terménytárolásban elkövetett legnagyobb hibák?
 • Hogyan termeljen olyan gabonát, amit aztán könnyen el lehet adni?
 • Mit jelent, hogy a termény jó minőségű és hogyan tudja ezt biztosítani, valamint megőrizni?
 • Hogyan tudja kiválasztani a helyi adottságoknak leginkább megfelelő, energiatakarékos és a fenntarthatóságot szolgáló öntözési technológiát?

A szervezők szerint mindegyik előadásban fog hallani legalább egy olyan információt, tanácsot, amit ha megfogad és beépít a gyakorlatába, akkor több és jobb minőségű gabonát fog termelni. Ráadásul még veszteség mentesen is fogja tárolni és jobb áron fogja értékesíteni: azaz sok százezer forinttal beljebb lehet jövőre. A rendezvényen nyereményeket is kisorsolnak a résztvevők között közel 1 millió forint értékben.

Részletes program és jelentkezés a konferencia oldalán: https://www.magro.hu/konferencia/

A konferencia résztvevői az alábbiakat mondták az eseményről:

Horváth János Szabolcs községből például így jellemezte: „Az egész szervezés tetszett, az előadásokon mindenben a fejlődési irányokat mutatták be. Az öntözés, a precíziós gazdálkodás a mezőgazdaság egészének előrehaladását láttam ma.”
Bíró László Püspökladányból így vélekedett: „Hasznos volt a konferencia, teljes vertikumot mutatott meg a búza és a kukorica termesztéséről. A hogyan továbbról, a jövő lehetőségeiről is fontos előadásokat hallottam. Nagyon hasznos minden gazda számára, ha tehetem, jövőre is eljövök.”
Berecz András Gávavencsellőről a következő szavakkal jellemezte a konferenciát: „Több információ megerősítette az eddigi ismereteimet, a pályázatokról és egy hatékony vegyszeres kezelésről pedig itt hallottam először. Hasznos és jó dolgokat tudtam meg itt, igazi szakmai tudást kaptam ma.”
Végül Pécsi Lajos a hajdúhadházi Bocskai Mezőgazdasági Kft.-től a következőket tartotta fontosnak megemlíteni: „Megerősít bennünket abban, hogy milyen úton menjünk tovább, és arról is, hogy ez a jó út. Tavaly is itt voltunk, és jövőre is jövünk.”

További információ:
Herman Edit, rendezvény@magro.hu vagy 06-20-446-1940

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben