2021. szeptember 22. szerda Móric

Hírek - Agrárpénzek

Gyengül a forint, 307 felett az euró

Visszafogott gyengüléssel kezdett kedd reggel a forint az euróval szemben, és a déli órákban a 307-es szint fölé kúszott a jegyzés. A dollár tegnap megint 1,20 alá kapaszkodott, és ott egyelőre tartja is magát - írja a Portfolio.
 
 

Ismét beállította legutóbbi négyéves csúcsát augusztusban a brit infláció. Londoni pénzügyi elemzők azonban továbbra sem számolnak azzal, hogy a brit jegybank, a Bank of England, belátható időn belül emeli mélységi rekordon tartott alapkamatát. 

Augusztus vége, azaz a jegybank verbális intervenciója óta gyengül a forint az euróval szemben. Ez azt jelenti, hogy a 302-es szintről 307 fölé kúszott az árfolyam. Elképzelhető, hogy a piac már a jegybank jövő heti ülésére készül, és a várakozások szerint az MNB további lazító lépésekkel fogja majd jelezni, merre van a forintárfolyam helyes iránya.

 

A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális gyengüléssel kezdte a napot, míg a cseh korona stagnál. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,05 százalékot javított a dollárral szemben, a török líra alig mozdult, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékos felértékelődéssel kezdte a napot.

A dollár a tegnapi erősödés után megint gyengülésnek indult, az euróval szembeni jegyzés 0,2 százalékkal 1,197 környékére emelkedett. Közben ma reggel a menekülődevizák sem mutatnak érdemi elmozdulást, a japán jen és a svájci frank is alig rezdül.

Kedd reggel is botladozik a forint

A ma megjelenő makroadatok közül a délelőtt érkező brit inflációs statisztika érdemel említést, mely elsősorban a font árfolyamára hathat a csütörtöki kamatdöntés előtt.

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu