Kínának szüksége van a magyar mezőgépiparra

agrarszektor.hu
Közös traktor- és mezőgazdasági munkagépgyártásról tárgyalt Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Zhu Baocheng, a Kínai Mezőgazdasági Minisztérium miniszter-helyettese a Magyar-Kínai Mezőgazdasági Munkacsoport 4. ülésén - írja a VM sajtóirodája.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Habár Kína a Föld népességének 22 %-át kiteszi, termőföldek és mezőgazdaság tekintetében bővítésre, fejlesztésre szorul, így a tárgyalás fő témája is a mezőgazdasági munkagépgyártás területén való kínai-magyar együttműködés volt.

Magyarország nyitott az együttműködésre mind a közös mezőgépipari fejlesztések, mind az energetikai berendezések minősítése terén.

Napirendre került még a kínai-magyar tudományos és technológiai együttműködési promóciós központ létrehozása is, melynek hazai gazdája a gödöllői Szent István egyetem lesz.

A kínai fél jelezte, hogy tovább bővítené Halászati és Öntözési Kutatóintézettel (HAKI) való kapcsolatait, szorgalmazná a fenntartható pontytenyésztési technológiák fejlesztését és a genetikai erőforrások javítását.

Zhu Baocheng megerősítette hazánk meghívását a 7. Kínai- Közép Európai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Együttműködési Fórumra, valamint a Vin China kiállításra is, melyet kifejezetten a közép-európai borok bemutatására szerveznek Pekingben.

 

forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?