2020. október 30. péntek Alfonz

Hírek - Agrárpénzek

Kínának szüksége van a magyar mezőgépiparra

Közös traktor- és mezőgazdasági munkagépgyártásról tárgyalt Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Zhu Baocheng, a Kínai Mezőgazdasági Minisztérium miniszter-helyettese a Magyar-Kínai Mezőgazdasági Munkacsoport 4. ülésén - írja a VM sajtóirodája.
 
 

Habár Kína a Föld népességének 22 %-át kiteszi, termőföldek és mezőgazdaság tekintetében bővítésre, fejlesztésre szorul, így a tárgyalás fő témája is a mezőgazdasági munkagépgyártás területén való kínai-magyar együttműködés volt.

Magyarország nyitott az együttműködésre mind a közös mezőgépipari fejlesztések, mind az energetikai berendezések minősítése terén.

Napirendre került még a kínai-magyar tudományos és technológiai együttműködési promóciós központ létrehozása is, melynek hazai gazdája a gödöllői Szent István egyetem lesz.

A kínai fél jelezte, hogy tovább bővítené Halászati és Öntözési Kutatóintézettel (HAKI) való kapcsolatait, szorgalmazná a fenntartható pontytenyésztési technológiák fejlesztését és a genetikai erőforrások javítását.

Zhu Baocheng megerősítette hazánk meghívását a 7. Kínai- Közép Európai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Együttműködési Fórumra, valamint a Vin China kiállításra is, melyet kifejezetten a közép-európai borok bemutatására szerveznek Pekingben.

 

forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu