Lázár újra kimondta: MVH=ÁVH

agrarszektor.hu
ÁVH-nak nevezték a gazdák az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt (MVH) - jelentette ki újra Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szerinte az MVH most folyó átalakítása kapcsán azon van a hangsúly, hogy a szervezet képes legyen kiszolgálni a gazdálkodókat.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A szolgáltató jellegen van a hangsúly - fogalmazott Lázár János tegnapi kormányinfós tájékoztatóján az MVH átszervezése kapcsán. Szerinte meg kell változtatni a szervezet hozzáállását, és azt kell elérni, hogy képes legyen kiszolgálni a gazdálkodókat.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Választókörzetemben ÁVH-nak nevezték az MVH-t a gazdák - jelentette ki újra a miniszter. Mint ismert, az év elején ugyanígy fogalmazott, és vérlázítónak nevezte a csúcshivatal tevékenységét. Emiatt akkor nyilvánosság előtti vita robbant ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel, aki akkor az MVH-t irányította. Ma már viszont a hivatal Lázár János felügyelete alatt áll, mivel a kormány nemrég úgy határozott, hogy a Miniszterelnökséghez helyezi az intézményt.

A működés felgyorsításával indokolják a személycseréket
A működés rugalmasabbá és gyorsabbá tétele indokolta, hogy a közelmúltban menesztették az MVH elnökét és elnökhelyettesét - erősítette meg a Miniszterelnökség leváltással kapcsolatos korábbi nyilatkozatát Lázár János. A közelmúltban az intézmény több megyei "főnökét" is leváltották - fogalmazott.


A kabinet korábban döntött arról is, hogy 2017. január elsejei határidővel átszervezi, illetve jogutódlással megszűnteti a hivatalt. Az érvényes rendelkezések szerint a kifizető ügynökségi feladatokat a Magyar Államkincstár veszi át, míg az egyéb funkciók a Miniszterelnökséghez, a Földművelésügyi Minisztériumhoz és a megyei kormányhivatalokhoz kerülnek.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?