2021. február 26. péntek Edina

Hírek - Agrárpénzek

Ma ez az új jelszó: "tiszta kezek és bevarrt zsebek"

„Tiszta kezek és bevarrt zsebek” – ilyen elv alapján működik ma a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Gyuricza Csaba, a szervezet elnöke szerint. A hivatal vezetése a „gazdabarát intézmény” létrehozását tekinti legfontosabb feladatának.
 
 

Megváltozott az MVH munkamódszere és munkastílusa az elmúlt fél évben, mióta az intézményben új vezetés lépett hivatalba – hangsúlyozta Gyuricza Csaba a parlamenti mezőgazdasági bizottság OMÉK-on megtartott, kihelyezett ülésén. A hivatal új vezetése egyik legfontosabb feladatának "a gazdabarát intézmény" kialakítását nevezte, amelynek egyik alapvető eleme, hogy miközben a hivatal a legátláthatóbban és a jogszabályokat betartva kíván működni, az ügyfelek érdekeit is szem előtt tartja.

Gyuricza Csaba szerint – akit márciusban neveztek ki a hivatal élére - az MVH új vezetése nem volt könnyű helyzetben, mivel az előző vezetés tevékenysége árnyékot vetett a hivatal működésére. Ezért az MVH-ban az új vezetés meghirdette, hogy az intézmény a továbbiakban a "tiszta kezek és bevarrt zsebek" elv alapján működik tovább – közölte az elnök az MTI szerint.

Az MVH korábbi működésére az elvárhatónál gyengébb szakmaiság és a gyakran túlzott bürokratizmus volt a jellemző. Emellett az ügyfelek tájékoztatása is hagyott kívánnivalót maga után. Annak érdekében, hogy gördülékenyebb és hatékonyabb legyen a hivatal munkája, az új vezetés fél év alatt 35-40 javaslatot tettek a szervezet munkáját befolyásoló jogszabályok megváltoztatására.

A hatékonyabb tájékoztatás érdekében a szervezet átalakította ügyfélszolgálatát, megyei ügyfélszolgálatokat hozott létre, illetve csökkentette az ügyintézési határidőket is. Emellett a korábbi ellenőrzés-centrikusságot is csökkentették, így a gazdálkodók segítése és nem a szankcionálás az elsődleges szempont – hangoztatta Gyuricza Csaba.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu