2022. június 29. szerda Péter, Pál

Hírek - Agrárpénzek

Megint a 307-et támadja a forint

Mérsékelt erősödéssel kezdte a hétfői napot a forint az euróval szemben, miközben a közös európai deviza a dollárral szemben megint kapaszkodik felfelé. A héten a szerdai Fed-döntésre figyelnek leginkább a befektetők, bár szinte biztosra veszik az újabb 25 bázispontos kamatemelést - írja a Portfolio.
 
 

Hétfő reggel 307,34-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából péntek estéhez képest. A dollárral szemben 274,2-ig erősödött a forint. Lassan már hetek óta megszokott, hogy a forint képtelen eltávolodni a 308-as szinttől, eddig ez túl erős ellenállás volt a magyar deviza számára. Most is az lesz a fő kérdés, hogy sikerül-e tartósan alatta maradni, vagy visszakorrigálunk - vélik a lap elemzői.

Megint a 307-et próbálja támadni a forint


A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális erősödéssel, a cseh korona pedig kis gyengüléssel kezdte a napot. Közben a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel árfolyama alig mozdult, a török líra pedig 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, akárcsak a dél-afrikai rand.

A múlt hét végén már-már úgy nézett ki, hogy elfogy az euró ereje a dollárral szemben, ma reggel azonban megint 0,1 százalékos erősödéssel kezdett az európai deviza, így 1,121-nél jár a jegyzés. Közben a japán jen 0,1 százalékkal erősödött, az angol font pedig szintén minimális erősödést mutatott a parlamenti választások múlt heti meglepetésszerű eredménye után.


Ma nem jelenik meg igazán fontos makroadat, a befektetők többsége már a szerdai Fed-döntésre vár. Az üléstől szinte egyöntetűen újabb kamatemelést vár a piac, a legfontosabb az lehet, hogy milyen képet vázol fel az amerikai jegybank a jövőbeli kamatpályáról, illetve a felduzzasztott mérleg leépítéséről.

A címlapkép forrása: MTI/EPA Dan Himbrechts

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben