2020. szeptember 21. hétfő Máté, Mirella

Hírek - Agrárpénzek

Mi köze a koronavírusnak a sertéshúsexporthoz?

Úgy múlt el a kanai Holdújév, január 25., hogy a kereskedelem alig reagált rá. Elmaradtak a tömegrendezvények, nincsenek külföldi turisták, éttermekbe a helyiek is csak módjával járnak, a családi összejövetelek is megritkultak - itt a koronavírus, és ez betett a sertéshúsfogyasztásnak is.
 
 

Hiába írták alá a kereskedelmi fegyverszünetet Kína és az USA képviselői, a nagy fellendülés elmaradni látszik. Ellenkezőleg: folyamatosan csökken a sertéshúsfogyasztás Kínában. Ennek egyik nyilvánvaló oka az árak elszabadulása, a másik újabban a koronavírus, ami megakadályozta, hogy Kína méltóképpen ünnepelhesse a Holdújévet. A nemzetközi árak az egyre bizonytalanabb értékesítési lehetőségekre eséssel reagáltak - írja a farms.com.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

Az amerikai szakértők mégsem tartanak attól, hogy a koronavírus jelentős hatással lesz az idei sertéshús-kereskedelemre. Nagyobb veszélyt látnak az afrikai sertéspestis további terjedésében, illetve abban, hogy mely országoknak sikerül egymással előnyös kereskedelmi egyezményt kötniük. Az USA az elmúlt évet intenzív piacépítéssel töltötte, de versenytársai is igyekeztek Európában.

Ilyen körülmények között nagyon fontos, hogy a belső fogyasztás is erős támasza maradjon a sertéságazatnak"

- jegyzi meg a farm.com szakértője, Abhinesh Gopal.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu