2021. április 10. szombat Zsolt

Hírek - Agrárpénzek

Minden párt támogatja az új időjárási kockázatokat kezelő rendszert

Czerván György: minden párt támogatja a mezőgazdasági termelést érintő, időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről szóló törvényjavaslatot.
 
 

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtöki, Pápán tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy minden párt támogatta a többi között új kockázatközösségi rend kialakításáról szóló előterjesztést, amely az állami segítség hatékonyabbá tételét célozza meg. Hozzátette: az új kockázatközösségbe a felvásárlókat is bevonják, így ha az adott termény – szerződés esetén - nem terem meg, a károk terheiben a jövőben ők is osztoznak a gazdálkodókkal. 

A föld bérleti díjában - várhatóan 2012. január elsejétől - érvényesíteni lehet a kieső termény árát, további újítás, hogy bevonják a biztosítókat is a kárenyhítésbe, így a biztosítás díjának 65 százalékát – a kétpilléres biztosítási rendszer második pillérén keresztül – az állam fizeti. Cél a termelők biztosítás-kötésre valóösztönzése.

Czerván kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban fontos előrelépésekre kertül sor, illetve új hitelkonstrukciók is születtek az agrárszektor segítésére, úgy mint Agrár Széchenyi Kártya, a vis maior hitelt vagy a takarmányvásárlásra fordítható forgóeszközhitel.
Hangsúlyozta, hogy az állatjóléti támogatásokon sem tervezik, hogy változtatnak - írja a mon.hu.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu