2020. szeptember 25. péntek Eufrozina, Kende

Hírek - Agrárpénzek

Növekedéssel indított hálaadás után az árutőzsde

A hálaadás miatt csütörtökön nem nyitott ki a chicagói árutőzsde, a pénteki rövidített nap pedig érdemi változásokat és volument nélkülöző kereskedést látott. A gyakorlatilag két napos szünetet követően mindhárom árfolyam felfelé indult el, de a Solar Capital árutőzsdei kereskedője óva int a túlzott bizakodástól.
 
 

Vélhetően leginkább csak az ünnep miatt kényszerszünet hatása áll az árfolyamok emelkedése mögött, mely rövidebb távon ugyan folytatódhat, de a fundamentumok változatlansága miatt továbbra is inkább a negatív irányú változások a valószínűbbek Länger Péter szerint. A mai nap sztárja mindenesetre egyértelműen a kukorica, mely 745 centes ellenállását áttörve már 751 centnél tart. A lendület legnagyobb erejét az USDA heti exportjelentése szolgáltatta, mely a várt 12-17 millió vékás heti exporteladások helyett 38 millió vékáról számolt be.

Az exportjelentés révén jó híreket kapott a szója is, főképp a szójaolaj eladásai bizonyultak kimagaslónak. Jelenleg 1418 centes nyitóárfolyamához képest 8 centes emelkedésben van, mellyel már át is törte 1425 centes ellenállási szintjét.

A búza árfolyamát is elsősorban a ma reggeli exportjelentés lökte felsőbb tartományokba, a várt 8-15 millió vékás eredmény helyett 24,15 millió vékáról számolt be az USA agrárminisztériuma. Az árfolyamemelkedés egyelőre itt a legalacsonyabb, ugyanakkor már csak egy cent választja el első ellenállási szintjének áttörésétől, így valószínűleg a búza árfolyama is beáll a sorba a nap végére.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu