Növekedéssel indított hálaadás után az árutőzsde

agrarszektor.hu
A hálaadás miatt csütörtökön nem nyitott ki a chicagói árutőzsde, a pénteki rövidített nap pedig érdemi változásokat és volument nélkülöző kereskedést látott. A gyakorlatilag két napos szünetet követően mindhárom árfolyam felfelé indult el, de a Solar Capital árutőzsdei kereskedője óva int a túlzott bizakodástól.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Vélhetően leginkább csak az ünnep miatt kényszerszünet hatása áll az árfolyamok emelkedése mögött, mely rövidebb távon ugyan folytatódhat, de a fundamentumok változatlansága miatt továbbra is inkább a negatív irányú változások a valószínűbbek Länger Péter szerint. A mai nap sztárja mindenesetre egyértelműen a kukorica, mely 745 centes ellenállását áttörve már 751 centnél tart. A lendület legnagyobb erejét az USDA heti exportjelentése szolgáltatta, mely a várt 12-17 millió vékás heti exporteladások helyett 38 millió vékáról számolt be.

Az exportjelentés révén jó híreket kapott a szója is, főképp a szójaolaj eladásai bizonyultak kimagaslónak. Jelenleg 1418 centes nyitóárfolyamához képest 8 centes emelkedésben van, mellyel már át is törte 1425 centes ellenállási szintjét.

A búza árfolyamát is elsősorban a ma reggeli exportjelentés lökte felsőbb tartományokba, a várt 8-15 millió vékás eredmény helyett 24,15 millió vékáról számolt be az USA agrárminisztériuma. Az árfolyamemelkedés egyelőre itt a legalacsonyabb, ugyanakkor már csak egy cent választja el első ellenállási szintjének áttörésétől, így valószínűleg a búza árfolyama is beáll a sorba a nap végére.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03