2021. július 23. péntek Lenke

Hírek - Agrárpénzek

Októbertől több mint 200 milliárdot szórnak ki a gazdáknak

Hetven százalékos támogatási előleget kaphatnak több mezőgazdasági jogcímnél október közepétől a gazdálkodók. A tervezett összeg eléri a 208 milliárd forintot.
 
 

Az idén is fizetnek október közepétől támogatási előleget a gazdálkodóknak – jelentette be Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK). Tájékoztatása szerint a kormány az érintett jogcímeknél 70 százalékos kifizetést tervez.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:
 

Az Európai Unió lehetővé teszi, hogy a tagállamok október közepétől támogatási előlegeket utaljanak ki a gazdáknak. Az idei előlegfizetés tervezett összege 208 milliárd forint, szemben a tavalyi 182,2 milliárddal – közölte az államtitkár.

Korábban a kifizetéseket végző Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felügyelete az agrártárcához tartozott, de a kormány tavaly az MVH-t előbb a Miniszterelnökséghez helyezte, majd idén január elsejétől jogutódlással megszüntette. Azóta a kifizető ügynökségi feladatokat a Magyar Államkincstár látja el, amely a nemzetgazdasági miniszter irányítása alatt áll.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu