2021. november 27. szombat Virgil

Hírek - Agrárpénzek

Rengeteg magyar gazda kap most ilyen felszólító levelet: ez áll benne

A Magyar Államkincstár az elmúlt évekhez hasonlóan 2021-ben is felszólító végzés kiküldésével hívja fel az érintett gazdák figyelmét, ha a benyújtott egységes kérelmekkel kapcsolatban adategyeztetésre van szükség. Az értesítő levelek kiküldése október 22-től megkezdődött.
 
 

Az adategyeztetés oka lehet:

 • fizikai blokkon belüli túligénylés,
 • tábla átfedés,
 • területi ráfedés.

Az adategyeztetés elvégzését kizárólag elektronikus úton, az erre kialakított elektronikus felületen teheti meg az értesített gazdálkodó - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Az ügyfeleknek az adategyeztetés megtételére a kiértesítés kézhezvételétől (végzés ügyfélkapun keresztüli letöltésétől) számított 10 naptári nap áll rendelkezésre.

Az adategyeztetési bizonylatot be lehet nyújtani: saját ügyfélkapun, elsődleges képviselő útján, meghatalmazott által vagy kamarai meghatalmazott segítségével. Amennyiben a gazdálkodó a 2021. évi egységes kérelmének beadásánál kamarai meghatalmazott segítségét vette igénybe, úgy az adategyeztetésről szóló végzés a kamarai meghatalmazott részére kerül megküldésre, ezért az esetleges érintettség esetén a falugazdászaink keresni fogják a gazdálkodókat.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó