2020. augusztus 6. csütörtök Berta, Bettina

Hírek - Agrárpénzek

Szétosztottak 300 milliárdot szálláshely-fejlesztésre: a borászatok lecsaptak rá

Több turisztikai térségben is meghirdették a Kisfaludy szálláshely-fejlesztési programot, amelyből a térségek borászatai is profitáltak. A borkészítés kevésbé nyereséges tevékenység, mint a turizmus, így nem csoda, ha sokan rámozdultak a lehetőségre.
 
 

A 38. leggazdagabb magyarnak, valamint egy máltai székhelyű pénzügyi alap által tulajdonolt tokaji borászatnak is jutott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által meghirdetett, tavaly lezárult, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program pályázati forrásaiból - írja a napi.hu a nyertesek listája alapján. Az egyes régiókban más-más keretösszeggel és feltételekkel hirdeték meg a támogatást.

A program vissza nem térítendő pénzeiből 2020 végére megújulhat a Mészáros Lőrinc egyik cégének tulajdonában lévő tarcali, ötcsillagos Andrássy Rezidencia is. A nyertesek listáján a Royal Tokaji Borászati Zrt. is szerepel: Mádon 93 millió forint közpénz segítségével építhetik fel a Royal panziót. Stabilan veszteséges cégről van szó, tavaly éppen 137 millió forint veszteség jött össze az angol tulajdonosoknak. A többségi tulajdonos pedig a máltai székhelyű Foinavan Credit Fund nevezetű pénzügyi alap.

A Royal Tokaji Borászati Zrt. adózás előtti eredménye

A támogatói okirattal rendelkezők listájából korábban kiderült: a Laposa Birtok Termelési és Szolgáltató Kft. 173,2 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a badacsonyi Kishableány Panzió létrehozására. A neszmélyi HillTop-Bor Kft. 38,4 millió forintot kapott szálláshelyfejlesztésre az MTÜ-től. Ők 2018-ban jó évet zártak: a 2,5 milliárd forintos árbevétel 258 millió forintos profitot eredményezett. A HillTop borhotel jelenleg 4 darab dunai panorámás és 4 darab provancei stílusú szobával várja a vendégeket. A Kányaváry Borbirtok Kft. is borpanziót építhet Zalaszabaron, a cég Szabadics Zoltán nagyvállalkozó tulajdonában van, és szintén sikeresen pályázott az MTÜ-nél: 68 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert el.

Forrás: MTI Fotó: Komka Péter

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu