2020. szeptember 30. szerda Jeromos

Hírek - Agrárpénzek

Tartós lehet a búza áresése

Ma már megkezdte a visszakapaszkodást az elmúlt héten egészen 800 centig süllyedt árfolyam, azonban ez leginkább csak korrekciós hatás, a hosszan tartó oldalazásból kilépve akár még tovább is eshet a búza árfolyama Länger Péter, a Solar Capital árutőzsdei kereskedője szerint.
 
 

A múlt heti folyamatos zuhanást elsődlegesen az exportvárakozások komoly, mintegy 50 millió vékás visszaminősítése okozta, melyre a spekulánsok nagymértékű eladásai is rátettek egy lapáttal. Mindezek következtében az USA búza a világ pillanatnyilag legolcsóbbjai közé tartozik. Ezt megelőzően a búza árfolyama szinte folyamatos oldalazásban volt, melyet bár megszakított néhány nagyobb esés, pár napon minden esetben szinte ugyanarra az árfolyamra korrigált vissza. A mostani esetben azonban kétséges, hogy ez megtörténne, minimális korrekció ugyan várható, de a fundamentumok egyelőre nem mutatnak semmilyen javulást.


A kukorica árfolyamának alakulását továbbra is a teljes érdektelenség jellemzi, többnyire a három nagy másik két tagja, de legfőképp a búza generálta hangulat után megy, mikor épp nem a lassú lecsorgás jellemzi. Nem meglepő, tekintve hogy az olcsó olajár az etanol keresletére komoly mérséklő erővel bír, továbbá egyelőre még nem derült ki, az új Obama-kormánytól milyen dotációra számíthat a termény. A konkrétumok kiderüléséig nem valószínű, hogy kilép az oldalazásból, s habár 750-760 körüli ár nem elképzelhetetlen rövid távon, ezután szinte biztosan zuhanásnak indul.


A szója világát jelenleg a viharos esőzésbe fordult Argentin időjárás borzolja, ami már bizonyosan terméskiesést fog okozni. Ezt az árak emelkedése is egyértelműen jelzi, pénteken már közel volt az 1500 centes szint áttörése, ám erre egyelőre még nem került sor.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu