2021. március 1. hétfő Albin

Hírek - Agrárpénzek

Újabb három gyanúsított a több százmilliós csalási ügyben

Újabb három gyanúsítottja van egy több százmilliós költségvetési csalás miatt folyó nyomozásnak. A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövetők valótlan tartalmú kérelmekkel, jogosulatlanul igényeltek uniós területalapú támogatásokat. Az ügynek jelenleg 23 gyanúsítottja van.
 
 

Újabb három gyanúsítottat helyeztek előzetes letartóztatásba bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni kárt okozó költségvetési csalás bűntette miatt. A bűnszervezet tagjai az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott, és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által kezelt egységes területalapú támogatások jogosulatlan megszerzése céljából valótlan tartalmú támogatási kérelmeket nyújtottak be a 2011-től 2013-ig tartó időszakban. Az ügynek eddig huszonhárom gyanúsítottja van - írja az MTI. 

Ahogy arról az agrárszektor.hu már korábban beszámolt, a Fővárosi Főügyészség egy hónappal ezelőtt egy hasonló ügyben emelt vádat az MVH korábban vezető beosztású alkalmazottaival szemben. A szervezet szerint ugyanis a volt MVH dolgozók hivatali feladataik ellátása közben jogosulatlanul tették zsebre a területalapú támogatások egy részét, és ezzel mintegy százhúszmillió forintos hiányt okoztak a költségvetésnek.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu