2021. augusztus 3. kedd Hermina

Hírek - Agrárpénzek

Változott az öntözési közösségek támogatására kiírt pályázat: itt vannak a részletek

Nemrég megjelent "Az öntözési közösségek együttműködésének támogatása" című (VP5-16.5.2-21 kódszámú) pályázat felhívásának módosítása.
 
 

Módosult "Az öntözési közösségek együttműködésének támogatása" című (VP5-16.5.2-21 kódszámú) felhívás, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. A felhívásban változtatás történt a 2. számú lábjegyzetben: „A támogatás forintban kerül kifizetésre, az euró/forint átváltási arány a támogatói okirat kiadási évének január 1-jén fennálló Európai Központi Bank középárfolyam szerint kerül meghatározásra.”

A felhívás célja önkéntes együttműködések, öntözési közösségek létrejöttének ösztönzése, illetve működésük támogatása annak érdekében, hogy tevékenységükkel az öntözéses gazdálkodást hatékonyan megszervezzék. Az öntözéses gazdálkodás hatékony választ jelent a klímaváltozás negatív hatásaira, ezért indokolt olyan új területek öntözésbe vonása, ahol rendelkezésre áll megfelelő vízkészlet. A rendelkezésre álló vízkészlet hatékonyabb felhasználását, gazdaságosabb megtérülését eredményezheti, ha azt az öntözni kívánó gazdák közösen, együttműködve használják fel, továbbá az öntözéshez szükséges infrastruktúrát együtt hozzák létre és együtt üzemeltetik, illetve együtt teszik meg az első lépéseket a beruházások létrejöttének érdekében.

A Felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak önállóan:

Öntözési közösségek működése az alábbi célok legalább egyikének megvalósítása érdekében:

 • a) Meglévő, közös érdekeltségű öntözőtelep(ek) üzemeltetése, fenntartása, fejlesztése.
 • b) Új öntözési beruházások előkészítése.

Emellett pontosításra került a felhíváshoz tartozó támogatói okirat sablon is. A pályázati felhívás ezen a linken érhető el.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu