Sok gazdát érintő pályázatban történt változás: ezt jó, ha mindenki tudja

agrarszektor.hu
Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent "Mezőgazdasági termelők EU-s és nemzeti minőségrendszerhez történő csatlakozásának támogatása" című (VP3-3.1.1-19 kódszámú) felhívás dokumentációja.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Felhívják a támogatást igénylők figyelmét, hogy a felhívás módosulása az alábbi pontot érinti: A felhívás 4.3. fejezetében az utolsó szakaszhatár módosult 2022. december 31-ről 2022. szeptember 30-ára, illetve ennek megfelelően a támogatási kérelmek benyújtására rendelkezésre álló idő, melyek benyújtására 2022. szeptember 30. napjáig van lehetőség - írja a NAK. Azok benyújtásakor (és a támogatási időszak végéig):

  • az A) célterület szerinti minőségrendszerek esetén az elnevezésnek uniós oltalom alatt kell állnia (az elektronikus nyilvántartási rendszerekben az elnevezéseknek Bejegyezve/Regisztrált státuszúnak), B) és C) célterület esetében a minőségrendszernek elismertnek és EU által notifikáltnak kell lennie;
  • a támogatást igénylő tagsági viszonyának valamely minőségrendszerben fenn kell állnia, illetve az oltalom alatt álló elnevezések valamelyikének használatára jogosultnak kell lennie.

EZ IS ÉRDEKELHET

A támogatási kérelmek értékelésének utolsó szakasza szeptember 30-ig történik és az addig benyújtásra került projektek együttesen kerülnek elbírálásra. Kifizetési kérelmet az nyújthat be, aki támogatói okirattal rendelkezik vagy támogatási kérelmet nyújtott be, de hatályos támogatói okirattal még nem rendelkezik. Bármilyen kifizetésre kizárólag fennálló támogatási jogviszony esetében kerülhet sor, melynek feltétele a támogatói okirat közlése. Kifizetési kérelmet december 31. napjáig lehet benyújtani a Magyar Államkincstár elektronikus felületén. A határidő elmulasztása jogvesztő. További részletek az itt elérhető pályázati felhívásban olvashatók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?