Óriási változás történt a népszerű pályázatban: ez rengeteg magyar gazdát érint

Óriási változás történt a népszerű pályázatban: ez rengeteg magyar gazdát érint

agrarszektor.hu
Módosult a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztésére kiírt pályázati felhívás. A változás a támogathatósági ponthatárokat érintette, és a már beadott támogatási kérelmek esetében is figyelembe fogják venni.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Megváltozott a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése c. pályázati felhívás. A módosítás a támogathatósági ponthatárokat érintette, és a már beadott pályázatokra is vonatkozik - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. A felhívás az alábbiak szerint módosult:

 • nem támogathatók azok a kérelmek, amelyek esetében a kérelemre adott összpontszám nem éri el a minimális 30 pontot, továbbá
 • az üzleti terv minőségére adható maximum 55 ponton belül a 20 pontot.
 • Fontos: a támogathatósági ponthatár módosulása a már beadott támogatási kérelmek esetében is figyelembevételre kerül!

A támogathatósági ponthatárokkal kapcsolatban további információk ezen az oldalon érhetők el. A felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatók:

 • öntözőberendezések vízellátását biztosító vízvisszatartás létesítményeinek támogatása fenntartható vízkészlet-gazdálkodás biztosításával, ezen belül víztározók létesítésének támogatása közepes nagyságú tározók kialakítása révén, amelyek mérete már megengedi, hogy öntözővíz kivétel is lehetséges legyen;
 • természetes szűrőmezők kialakítása a keletkezett felesleges és a gazdálkodás szempontjából káros vizek összegyűjtést követő tápanyag terhelésének csökkentése, majd befogadó vízfolyásba történő továbbítása céljából;
 • mezőgazdasági területekhez kapcsolódó meliorált utak kialakítása;
 • meglévő öntözőberendezések vízfelhasználás hatékonyságának javítása, valamint öntözési infrastruktúra és kapcsolódó műtárgyainak fejlesztése, rekonstrukciója;
 • és új öntözőberendezések beszerzése, illetve új öntözővíz-szolgáltató művek létrehozása.

A támogatási kérelmek benyújtására 2022. december 30. napjáig van lehetőség. A támogatási kérelmek az alábbi értékelési határnapokkal nyújthatók be:

 • augusztus 4.
 • október 4.
 • december 30.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege, egyéni és kollektív projektek esetén is maximum 3 milliárd forint. A támogatás maximális mértéke közép-magyarországi régióban megvalósuló fejlesztés esetén

 • 40%
 • + 10% - pont intenzitás jár, ha nem közép-magyarországi régióban valósul meg
 • + 10% - pont intenzitás jár a fiatal mezőgazdasági termelő számára
 • + 20% - pont jár a kollektív módon vagy öntözési közösségként végrehajtott projektek esetén.

Támogatási kérelmet kizárólag az ügyfél-azonosítóval rendelkező támogatást igénylő nyújthat be, a Kincstár elektronikus felületén. A pályázati felhívás ezen a linken érhető el.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?