Újranyílik a népszerű pályázat: 2 milliárdot is kaphatnak ezek a magyar gazdák

Újranyílik a népszerű pályázat: 2 milliárdot is kaphatnak ezek a magyar gazdák

agrarszektor.hu
A Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett, Állattartó telepek fejlesztésének támogatása című pályázati felívás a tervek szerint februárban újranyílik, így lehetőség lesz arra, hogy az állattartók nagyobb léptékű beruházásaikat megvalósítsák - közölte Nagy István agrárminiszter.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy az újranyitást a 2020 őszén megjelent kiírás óriási sikere indokolja. Akkor a 360 milliárd forintos keretösszegű felhívás kapcsán közel 473 milliárd forintnyi összegre nyújtottak be támogatási igényt a kérelmezők. Nagy István kiemelte, hogy a felhívás a már megismert feltételrendszer mellett lesz továbbra is elérhető, a támogatási intenzitás főszabályként 50%-os, a támogatás összegére vonatkozó feltételek pedig változatlanok maradtak. Vagyis az igényelhető, vissza nem térítendő támogatás minimális összege célterületenként eltérően 5 és 100 millió forint között változik, de maximum 2 milliárd forint lehet majd.

Baromfitartók, sertéstartók, szarvasmarhatartók, juhtartók, kecsketartók, lótartók, nyúltartók, méhészek és még több más gazdasági haszonállattal foglalkozó állattartó számára nyílik ismét lehetőség támogatott módon új állattartó telepek létrehozására, meglévőek korszerűsítésére, az állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzésére. Nagy István hangsúlyozta, hogy a mostani felhívás keretében azon támogatást igénylők is pályázhatnak, akik a jelen felhívás keretében már részesültek támogatásban, akár ugyanazon megvalósítási helyre is. A támogatási kérelmek benyújtására a tervek szerint február végétől lesz lehetőség.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03