Sok gazdát érintő pályázatban történt változás: erről jó, ha mindenki tud

Sok gazdát érintő pályázatban történt változás: erről jó, ha mindenki tud

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felhívja a figyelmet arra, hogy pontosításra került a VPAKG2021 (Agrárkörnyezetgazdálkodás) pályázati felhívás 1. számú mellékletében egyes választható előírások teljesíthetőségének lehetősége. A módosítás miatt érdemes áttekinteni az eddig benyújtott kérelmeket, szükség esetén azok korrigálhatók!

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A pályázati felhívás az alábbiak szerint módosult: a "Pillangós szálas takarmánynövények, azok füves keveréke/illetve zöldugar vagy méhlegelő betakarítása/szárzúzása során kaszálatlan területet kell hagyni 5-10% térmértékben, táblánként, kaszálásonként változó helyen, a tábla szélével érintkezően legalább 6 méter szélességben." és a "Pillangós szálas takarmánynövények, azok füves keveréke, illetve zöldugar vagy méhlegelő kaszálása, silózása és szárzúzás során madárbarát kaszálás (kiszorító kaszálás alkalmazása, vadriasztó lánc és eszközök alkalmazása, max. 8 km/h sebesség)." választható előírások pontosításra kerültek, miszerint az előírás betartását a terület 20%-án szükséges megvalósítani - írja a NAK. A módosítással érintett előírások sorszáma: 11., 12., 187., 188., 208., 209., 230., 231.

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

EZ IS ÉRDEKELHET

Továbbá pontosításra és kiegészítésre került az alábbi előírás: "A kötelezettségvállalási időszak alatt legalább egy alkalommal a területen képződő melléktermékek (különböző szalma- és szármaradványok) visszaforgatása a talajba". Amennyiben a támogatást igénylő érintett vetésszerkezeti előírással is, úgy a fent említett melléktermék visszaforgatására irányuló vállalását minimum a terület 20%-án kell megvalósítani. A módosítással érintett előírások sorszáma: 20., 84., 113., 145., 173., 194., 215., 237. A módosítás miatt érdemes áttekinteni az eddig benyújtott kérelmeket, s szükség esetén azok korrigálhatók! A beadási időszak alatt az ügyfélkapun már beadott kérelem megnyitható módosításra a "Módosítás" gomb megnyomásával. A beadási időszak alatt több bizonylat is beadható. Mindig az utolsó beadott bizonylat minősül kérelemnek.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?