100 milliós támogatást kaphatnak ezek a magyar gazdák: így juthatnak hozzá a pénzhez

100 milliós támogatást kaphatnak ezek a magyar gazdák: így juthatnak hozzá a pénzhez

agrarszektor.hu
A szélsőséges időjárási jelenségek, a klímaváltozás, illetve kiemelten a tavaszi fagykár évről-évre komoly nehézségeket okoznak a növénytermesztési ágazatnak. A környezeti feltételekhez alkalmazkodás, valamint a kármegelőző- és mérséklő tevékenység rendkívül fontos a termésbiztonság és a jövedelmezőség szempontjából. Az Agrárminisztérium ezért újra elérhetővé teszi a Vidékfejlesztési Program keretében 2021. október 19-én megjelent Tavaszi fagykár megelőzésére szolgáló beruházások támogatása című pályázati kiírást.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A tavaszi fagyok jelentik az egyik legnagyobb termesztési kockázatot, különösen a gyümölcstermesztésben, ahol a fagykár fokozottabban jelentkezik. A meteorológiai előrejelzések szerint a szélsőséges időjárási események növekedése várható a jövőben, így a fagyok elleni védekezés szerepe felértékelődik. A vidékfejlesztési intézkedések jelentős mértékben járulnak hozzá a fagykárok megelőzéséhez is. A 2022. június 15-től újranyíló felhívás a kármegelőző beruházások megvalósításához kíván támogatást nyújtani a termésbiztonság növelése érdekében. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A pályázat lehetőséget biztosít a fagykárok elleni berendezések és technológiák, például rögzített vagy mobil légkeverő berendezés, autonóm hőtermelő berendezés vagy vontatott hőtermelő gép beszerzésére. A felhívás keretében igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 100 millió forint lehet 80 %-os támogatási intenzitás mellett. A kérelem benyújtására azok a termelők jogosultak, akik igazolják, hogy legalább 6 000 euró Standard Termelési Érték üzemmérettel rendelkeznek és árbevételük legalább fele mezőgazdasági tevékenységből származott. Támogatási kérelem benyújtására a felhívásban meghatározottak szerint kollektív beruházás keretében is lehetőség van.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?