Bármikor lecsaphat a fagy az országra: így élhetik túl a gyümölcsfák a mínuszokat

Bármikor lecsaphat a fagy az országra: így élhetik túl a gyümölcsfák a mínuszokat

agrarszektor.hu
A reggeli fagyok még károkat okozhatnak a virágzó gyümölcsösökben, ám, mint mindenre, erre is lehet megoldás: füsttel és akár jéggel is védekezhetnek a termelők ellene.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Gyönyörűen virágoznak a gyümölcsfák éppúgy a kisebb kertekben, mint a nagyobb mezőgazdasági gyümölcsösökben. A tavaszi hajnali fagy azonban nagy kárt okozhat a termésben. A fővárosban és térségében volt a legenyhébb a hajnal, de az országban gyenge fagy többfelé kialakult ma reggelre, a leghidegebbet, -4,6 fokot keleten, bagaméri automatánk mérte - írja az Időkép. A tavaszi virágzás alatt a gazdák jéggel vagy füstöléssel védekeznek a fagykárok ellen, melyhez egy jól füstölő anyag szükséges. Ezt az anyagot meg kell gyújtani, és vissza lehet tartani a felszín erőteljes lehűlését. 

Címlapkép forrása: Időkép

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?