Bármikor lecsaphat a fagy az országra: így élhetik túl a gyümölcsfák a mínuszokat

agrarszektor.hu
A reggeli fagyok még károkat okozhatnak a virágzó gyümölcsösökben, ám, mint mindenre, erre is lehet megoldás: füsttel és akár jéggel is védekezhetnek a termelők ellene.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Gyönyörűen virágoznak a gyümölcsfák éppúgy a kisebb kertekben, mint a nagyobb mezőgazdasági gyümölcsösökben. A tavaszi hajnali fagy azonban nagy kárt okozhat a termésben. A fővárosban és térségében volt a legenyhébb a hajnal, de az országban gyenge fagy többfelé kialakult ma reggelre, a leghidegebbet, -4,6 fokot keleten, bagaméri automatánk mérte - írja az Időkép. A tavaszi virágzás alatt a gazdák jéggel vagy füstöléssel védekeznek a fagykárok ellen, melyhez egy jól füstölő anyag szükséges. Ezt az anyagot meg kell gyújtani, és vissza lehet tartani a felszín erőteljes lehűlését. 

Címlapkép forrása: Időkép

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?