Bármikor lecsaphat a fagy az országra: így élhetik túl a gyümölcsfák a mínuszokat

Bármikor lecsaphat a fagy az országra: így élhetik túl a gyümölcsfák a mínuszokat

agrarszektor.hu
A reggeli fagyok még károkat okozhatnak a virágzó gyümölcsösökben, ám, mint mindenre, erre is lehet megoldás: füsttel és akár jéggel is védekezhetnek a termelők ellene.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Gyönyörűen virágoznak a gyümölcsfák éppúgy a kisebb kertekben, mint a nagyobb mezőgazdasági gyümölcsösökben. A tavaszi hajnali fagy azonban nagy kárt okozhat a termésben. A fővárosban és térségében volt a legenyhébb a hajnal, de az országban gyenge fagy többfelé kialakult ma reggelre, a leghidegebbet, -4,6 fokot keleten, bagaméri automatánk mérte - írja az Időkép. A tavaszi virágzás alatt a gazdák jéggel vagy füstöléssel védekeznek a fagykárok ellen, melyhez egy jól füstölő anyag szükséges. Ezt az anyagot meg kell gyújtani, és vissza lehet tartani a felszín erőteljes lehűlését. 

Címlapkép forrása: Időkép

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?