2021. szeptember 28. kedd Vencel

Hírek - Agrárpénzek

Változott az ültetvénytelepítés támogatására kiírt pályázat: itt vannak a friss részletek

Módosult a „Kertészet – ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása” című (VP2-4.1.3.2.-4.1.3.3.-5.1.1-21 kódszámú) felhívás. A változás két fő pontot érint.
 
 

2021. július 23-án módosult a Széchenyi 2020 keretében meghirdetett „Kertészet – ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása” című pályázati felhívás. A változás – ahogy arról a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is beszámolt – az alábbi két pontot érinti:

1. A létszámfenntartásra vonatkozó kötelezettségpontosítása

A felhívás 3.4.1.3. fejezetében új elemkét jelent meg a létszámtartásra vonatkozó kötelezettségekre vonatkozó előírás pontosítása a gyümölcs, illetve a gyógy-, aroma- és fűszernövényekből létesített ültetvények esetén. Ennek megfelelően, amennyiben az 1. számú melléklet I., illetve III. táblázatában meghatározott „Kötelező termesztésben tartási idő termőre fordulástól (év)” oszlopában meghatározott időtartam meghaladja az 5 évet, úgy a Kedvezményezett a projekt megvalósítás befejezésétől számított 5 évig köteles a létszámfenntartásra vonatkozó kötelezettségének eleget tenni. Ennek megfelelően a támogató okirat is kiegészült a „Műszaki és szakmai elvárások” fejezet 3. pontjában a létszámfenntartásra vonatkozó kötelezettségekre vonatkozó bekezdéssel.

2. A szamóca szaporítóanyag esetében figyelembe vehető egységköltség módosítása

A felhívás 1. számú mellékletének II.c. táblázatban 1,43 EUR/db-ról 0,43 EUR/db-ra módosult a figyelembe vehető egységköltség szamóca szaporítóanyag esetében.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu