2024. július 27. szombat Olga, Liliána
SIP újdonságok Hannoverből

SIP újdonságok Hannoverből (x)

PR
A SIP a hannoveri AGRITECHNICA expón impozáns kiállítással ünnepelte 70. születésnapját.70 esztendő, amely alatt a márkanév egybeforrott a strapabíró szálastakarmány-betakarító gépek fogalmával. Ebben a 7 évtizedben egy cél lebegett a gyártó fókuszában, egyszerűen a legjobbnak lenni mind a gyártók, mind a gyártmányok között. Megtekintve az újdonságokat megállapíthatjuk, hogy az eltökéltség elérte célját.

A szálasanyag-betakarítás első lépcsője a kaszálás. Nem véletlen, hogy az újdonságok gerincét ezek a termékek adták.

Mindenekelőtt a SILVERCUT DISC 1500T modell, amely az eddigi legnagyobb munkaszélességű vontatott kaszakombinációja partnerünknek. A 14,5 méter még a piactársak kínálatában is egyedülálló, amely akár 200 ha/nap betakarítási teljesítményre is képes. Az önjáró konstrukciókhoz képest ez a berendezés jelentős beruházási, termelési és karbantartási költséget takaríthat meg vevői számára. Használatához legalább 280 LE teljesítmény szükséges.

Természetesen a gyártó valamennyi innovációja megtalálható a felszereltségi listán, igen magas műszaki színvonalat kölcsönözve ennek a monumentális terméknek. A kaszák lengéscsillapítása és talajnyomás-redukálása hidro-pneumatikus, a 32 db vágótárcsa a SIP által szabadalmaztatott bronz nyírócsapos DDSS rendszer védelmét élvezi. A HCSS ütközés elleni védelem hidro-pneumatikus, amelynek lényege, hogy akadályba ütközéskor a kaszagerendely nemcsak hátra, hanem felfele is elmozdul, garantáltan szavatolva a teljes körű védelmet a töréssel szemben. A vágásimagasság-állítás szintén hidraulikus, egyszerre beállítva mind a négy kaszaszerkezetet a precíz pozícióba. A kaszagerendelyek szekvenciálisan működnek, azaz kiemeléskor előbb a belső, majd a külső oldal emelkedik el a talajtól. A karbantartási idő csökkentéséről és a csuklópontok hosszú élettartamáról központi kenés gondoskodik.

A kiváló manőverezőképességet a kormányzott futómű garantálja. A rendszer automatikusan reteszelődik a biztonságos és nagyobb sebességű szállítás érdekében, amelyhez a hidro-pneumatikus lengéscsillapítás is hozzájárul. A hidraulikusan állítható vonórúdmagasság jelentősen csökkentheti a traktor vonószerkezetének terhelését.

A precíz munkavégzés záloga az elektronikus vezérlés, amely nemcsak a vontatott kasza kezelését könnyíti meg, hanem a frontkaszával való összehangolt irányítást is.

A SILVERCUT DISC 1500 T elérhető szársértő nélküli, valamint acél, műanyag verőujjas és gumihengeres szársértős kivitelben.

A másik újdonság az úgynevezett lepke-kombinációk hátsó egysége, szintén eddig soha nem látott méretben. A SILVERCUT DISC HD gépcsalád 1000 D FS tagja debütált a standon 10,2 méteres maximális munkaszélességgel, amely óránként 15 ha betakarítási kapacitásra is lehetőséget ad, teljesítményigénye 200-250 LE.

A kasza tulajdonságait tekintve hasonló műszaki és biztonsági arzenált vonultat fel, mint a vontatott társai, de természetesen egy egyszerűbb, traktorra függesztett kivitel formájában. A függesztőszerkezet hidro-pneumatikus rendszere garancia a komfortos használatra.

Újdonság az OMS rendszer (Online Monitoring System), amely mindamellett, hogy egyenletesen indítja a kaszát, visszajelzést ad annak működéséről, megelőzve a kaszaszerkezet sérüléseit. A bal és jobb oldalon a gerendelyek hidraulikus talajnyomása függetlenül állítható, a súlyponti megfogásnak köszönhetően stabil, ugyanakkor rugalmasan illeszkedik a változó terepszög adta adottságokhoz.

A kaszaszerkezet tartókarjai teleszkóposak, ezáltal hidraulikus módon lehetővé teszik a frontkaszához való tökéletes alkalmazkodást, valamint a rugalmas rendszélesség-állítást.

A berendezés egyelőre acél verőujjas szársértővel rendelhető, és használatakor a kasza felszerelhető egy rendtovábbító szalaggal, amely jelentősen gyorsítja a betakarítási folyamatot, valamint sokkal kevésbé szennyezett takarmányt biztosít állataink számára. Természetesen a szársértés hatékonysága állítható.

A nagyobb munkaszélességű (11,08 m) DISC HD 1100 D egyelőre szársértő nélküli kivitelben várja a felhasználókat.

A frontkaszák kínálata a SILVERCUT DISC 340 F FSC acél szársértővel szerelt modellel bővült, amely egyarán elérhető klasszikus, rövid hidro-pneumatikus felfüggesztéssel szintúgy, mint a fejlettebb S-FLOW függesztési rendszerrel. Ez utóbbi megoldással a mellső szerszám talajkövetése sokkal jobb, és ami egy nagyon fontos tulajdonsága, hogy alkalmazásával a kasza „húzott” üzemmódúvá válik, amely sokkal könnyebb használatot, kíméletesebb tarlóterhelést is jelenet. Az S-FLOW kettős hidro-akkumulátor–rendszer biztosítja a kaszagerendely független és gyors tehermentesítését a traktor befolyása nélkül. A kaszagerendely meghajtása kardántengelyen és hajtóművön át közvetlenül az első tárcsán keresztül történik. Természetesen, csakúgy, mint egyéb esetben az acél ujjas szársértő intenzitása ennél a modellnél is gyorsan, szabatosan állítható.

A rendkezelő és rendképző berendezéseknél az új modellek „lekövették” a SILVERCUT DISC 1500 T vontatott kasza elképesztő munkaszélességét, amely a SPIDER rendterítő család esetében a 1500|14T modell jelenteti. A berendezés 14,8 méter munkaszélességgel rendelkezik, amely 14 db rotor használatát jelenti, egyedülálló műszaki megoldásokkal fűszerezve, igen hatékony és takarmány szempontjából kíméletes felhasználással. A vontatott kivitel relatív kisebb traktorok után is kiválóan alkalmazhatóvá teszi a terméket. A kiállításon ezeket a gépeket a kisebb modell, a SPIDER 1300|12T képviselte.

A hagyományos rotoros rendképzők széles palettájának újdonsága a STAR 860|26 TS/H kétrotoros modell, amely szabadalmaztatott „Z” hajtással és beálló tandemtengellyel garancia a kíméletes és szennyeződésmentes rendképzésre. A gép munkaszélessége 7,2 és 8,85 méter között van, segítségével két egyoldalas vagy egy kétoldalas rend alakítható ki.

A rendképző technológia egy igazi újdonságot mutatott be, melynek fejlesztésében a SIP az elsők között lépett színre a piactársak között. Ez az új módszer nem más, mint a PICK-UP rendképző.

A vontatott AIR HD 900 T rendfelszedős rendképző rendkívüli kapacitással és páratlan minőséggel végzi a rábízott feladatot, középső rendképzésnél 9, oldalrend készítésénél pedig 7 méteres munkaszélességgel.

A teljes mértékben hidrosztatikával működtetett berendezés gyors, egyszerű használatot és beállítást tesz lehetővé. A 330 mm átmérőjű rendfelszedő rotorok kis átmérővel és speciális fogkialakítással rendkívül tisztán, szennyeződésmentesen végzik feladatukat. A gyors munkasebességet forgó rendleszorító segíti. Ezt követően egy 420 mm átmérőjű továbbítórotor gyorsítja kíméletesen a takarmányáramot, amely így az 1 méter szélességű gumihevederre kerül. A hevederek továbbítják a célba a takarmányt, gondoskodva a lehető legkisebb levélveszteségről, egyúttal a minőségről.

A rugalmas, talajkövető PICK-UP kialakítás, valamint a 360 fokban elforduló csúszótalpak rendkívüli hatékonyságot és kíméletes bánásmódot kölcsönöznek az AIR rendképzőnek, szinte „légies” üzemvitele páratlan a piactársak között.

A kész rend szélessége 0,8 és 2 méter között hidraulikusan állítható, oldalrend esetén egy jobb oldali függöny segítségével.

A félig függesztett berendezés szállítás közben kompakt, stabil, futóműve rugózott és fékezett.

A berendezés kapacitása 15 hektár óránként, üzemeltetéséhez legalább egy 120 LE-s traktorra van szükség. A család kisebb tagjai a fronton alkalmazható AIR 300 és 350 modellek.

7 évtized fáradozás a minőség és megbízhatóság terén. Ezt a hitvallást igazolja vissza megannyi elégedett SIP felhasználó világszerte, ám ezen felül a gyártó is méltó módon szavatolja termékei színvonalát. Ez nem más, mint a 2+1 éves, felármentes gyári garancia.

A partnernek csupán egy dolga van. A gondos gazda módjára elvégezni a szükséges karbantartást, megóvni gépe állagát. A két év letelte előtt szervizeseink egy állapotfelmérést végeznek, és ha minden rendben, úgy semmi akadálya a további 12 hónap gyári védelemnek.

Kérjük, éljen a lehetőséggel, válassza a legjobbat mind munkagépei, mind takarmánya szempontjából! Ha szeretne többet megtudni a SIP átfogó termékkínálatáról, kérjük keresse értékesítő munkatársainkat!

SIP szálastakarmány-betakarító gépek a KITE-től! A minőség összeköt minket!

 

Pataki Sándor

kereskedelmet támogató mérnök

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31