Szükséges a repcének!

Szükséges a repcének! (x)

PR
A jelenlegi gazdasági körülmények kiszámíthatatlan kihívások elé állítják a növénytermesztőket. Az inputköltségek hektikus és gyors változását a bizonytalan terményárak és a változékony klimatikus körülmények nehezítik. Fontos azonban szem előtt tartanunk, hogy a termesztéstechnológiai intenzitáson történő változtatás a termelés eredményességét veszélyezteti. Az őszi vetésű növények tavaszi megfelelő indítása és energetizálása gyökeresen meghatározza a generatív fejlődési szakaszában az optimális terméselemek kialakulását.

Az őszi káposztarepce tápanyagigénye az egész vegetáció során magas. Az intenzívebb fejlődési időszak a bimbózástól a virágzásig tart, amikor a legnagyobb mennyiségben a nitrogént és káliumot veszi fel, az egyéb tápelemek (foszfor, kalcium, magnézium, kén) felvétele folyamatos a tenyészidőszak folyamán. A repce kifejezetten érzékeny a kén és bór tápelemek felvételére. A szükséges bórmennyiség 1/3-át a megfelelő télállóság kialakulása miatt ősszel fontos kijuttatni, míg a fennmaradó mennyiséget a tavaszi vegetációban két részletben adagoljuk a növényeknek. Az őszi káposztarepce technológiájába kiváló hatékonysággal alkalmazhatjuk a DR GREEN lombtrágyákat:

DR GREEN az őszi káposztarepce technológiában
DR GREEN az őszi káposztarepce technológiában

A tavaszi indításhoz a DR GREEN Start 2 kg/ha és a DR GREEN Olajos 2 kg/ha-os dózisát javasoljuk. Zöldbimbós stádiumban a repce-fénybogár elleni védekezéssel együtt a DR GREEN Olajos + DR GREEN Energy kombinációs alkalmazása biztosítja a növények optimális fejlődését.

A technológia alkalmazásával a becőnkénti magszám 21–26%-os emelkedését tapasztaltuk, egészséges és kiváló beltartalmi paraméterek kialakulása mellett.

A DR GREEN technológiák mellett növekedett az átlagos becőnkénti magszám
A DR GREEN technológiák mellett növekedett az átlagos becőnkénti magszám. (Forrás: VMKH Agrárügyi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztály, Tanakajd, 2022)
DR GREEN technológiával kezelt repce becői egészségesek és a jobb termékenyülés eredményeként több magot tartalmaznak
DR GREEN technológiával kezelt repce becői egészségesek és a jobb termékenyülés eredményeként több magot tartalmaznak. (Forrás: VMKH Agrárügyi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztály, Tanakajd, 2022)

A termékekben lévő oldódási aktivátor a DR GREEN termékek tökéletes oldódási folyamatát biztosítja, míg a pH-stabilizátor a permetlé megfelelő kémhatásának (4,0–4,5 pH) kialakulását segíti elő.

Miért előnyösek Önnek a technológiában a DR GREEN termékek?

  • Egyedi formulációjuk és kimagaslóan magas hatóanyag-tartalmuk miatt hatékonyak a tápanyag-utánpótlásban,
  • kijuttatásuk nem jár plusz logisztikai/kijuttatási költséggel, növényvédelmi munkálatokkal kombinálható,
  • az áraik stabilak a tömegtermékekhez képest, kiszámítható eleme az önköltségnek,
  • javítják a termés minőségét, így az áru piacképességét, jövedelmezőséget – minden körülmények között!

A DR GREEN termékek kiszerelése 4 kg-os zsák – 20 kg/karton

 

Valcum Agro Kft.
www.valcumagro.com
+36-30/217-9256

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?