A cirok gyomirtása sikerrel, kíméletesen

A cirok gyomirtása sikerrel, kíméletesen (x)

PR
A cirok termésmennyiségét meghatározza a fejlődésének korai szakasza, ezért lényeges, hogy robbanásszerű kelést és konkurenciamentes (gyom- és rovarmentes) fejlődést tudjunk biztosítani.

Ehhez nyújthat segítséget a Radistart® Gold, amely egy biológiai hatású startertrágya és talajkondicionáló. Az állományban használható RhizoMagic™ pedig a növény teljes élettartama alatt segítheti a cirok abiotikus stressztényezők elleni védekezőképességének növelését, biostimulátorként pozitív hatása van a termés minőségi és mennyiségi paramétereire.

A cirok növényvédelme szempontjából a gyomnövények jelentik a legnagyobb kihívást, igen veszélyesek az egyszikűek közül a kakaslábfű, muharfajok, köles és fenyércirok, a kétszikűek közül a parlagfű, a libatop- és disznóparéjfélék, a kövérporcsin, a kötöttebb területen pedig a csattanó maszlag, a szerbtövis vagy az árvakelésű napraforgó okozhatnak gondot.

A cirok gyimirtásában az antidótumos csávázásnak is jelentősége van, hiszen nem mindegyik gyomirtó szer használható ilyen anyaggal csávázott vetőmagvak esetén.

Újabb lehetőséggel bővült a cirok gyomirtás eszköztára 2023-ban. A Successor® 600 (petoxamid 600 g/l) gyomitó szer kíméletes gyomirtást tesz lehetővé, a kezelési fenológia szabadságát és a biztonságot hozza el a termelőnek a gyomirtás kapcsán, nem mellesleg a terbutilazin-mentes technológia alapját adja. Így egy újabb eszközzel szolgálja a termelőt a sikeres ciroktermesztés érdekében. Felhasználható Concep III antidótummal csávázott és antidótummal nem csávázott cirok kultúrákban is.

Successor® 600 gyomirtó szerrel preemergensen (2 l/ha) kezelt cirok, kétszikűirtó poszt kezeléssel kiegészítve (Mezőberény 2023)Successor® 600 gyomirtó szerrel preemergensen (2 l/ha) kezelt cirok, kétszikűirtó poszt kezeléssel kiegészítve (Mezőberény 2023)

Egy másik opció a cirok gyommentesen tartására a Successor® TX gyomirtó szer. Két hatóanyaga (petoxamid és terbutilazin) együttes erővel dolgozik mind talajon, mind levélen keresztül, főként a magról kelő gyomnövények ellen.

Successor® TX gyomirtó szerrel preemergensen 4 l/ha dózisban kezelt cirok, kezelési hibával Dalmand (2023)Successor® TX gyomirtó szerrel preemergensen 4 l/ha dózisban kezelt cirok, kezelési hibával Dalmand (2023)

Mind kísérletek, mind nagyüzemi használat megerősítették, hogy a Successor® TX nagy biztonsággal alkalmazható különféle gyomviszonyok és talajtípusok esetén is. A kultúrnövényre nem fitotoxikus, a Successor® 600 gyomirtó szerhez hasonlóan felhasználható Concep III antidótummal csávázott és antidótummal nem csávázott cirok kultúrákban is. Felhasználási javaslatért tudjon meg többet cikkünkből az fmcagro.hu hírei között!

Felhasználási javaslatokért további információkat talál mindkét termékről ebben a cikkben.

A Successor® 600 és TX gyomirtó szerek használatának előnyei:

  • Rugalmas: egyaránt kijuttathatóak preemergensen és korai posztemergens időzítéssel is.
  • Kíméletes: alkalmazásuk esetén nem szükséges antidótumos vetőmag-csávázás.
  • Hatékony gyomirtás: a hatóanyagkombinációknak köszönhetően talajon és levélen keresztül is hatnak, kiemelkedően hosszú tartamhatást biztosítanak, a terület akár betakarításig gyommentes marad.
  • Bevált: évről-évre folyamatosan növekvő területen bizonyítanak, végleges engedélyokirattal használhatóak a kukorica mellett már a cirokban is.
FMC technológiai ajánlat cirokbanFMC technológiai ajánlat cirokban

www.fmcagro.hu

FMC-Agro Hungary Kft.

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük, mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® és ™ jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 21. 05:58
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06