Júniusban felpezsdül az agrárium vérkeringése – ismét jön a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow!

Júniusban felpezsdül az agrárium vérkeringése – ismét jön a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow! (x)

PR
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 2024. június 5-6-án rendezi meg hazánk legnagyobb szabadtéri agrárszakmai kiállítását, a már megszokott helyszínen, a Fejér vármegyei Mezőfalva melletti szántóföldeken.

A NAK és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) szervezésében hetedik alkalommal életre hívott szakmai kiállítás közel 20 000 látogatót vonz évente, a szektor legújabb trendjeit, technológiáit és jó gyakorlatait hozza el a látogatók számára.

A klímaváltozás kihívásai – fókuszban az alkalmazkodás és a megoldáskeresés

A rendezvény 2024-ben a fenntartható, illetve a klímaváltozáshoz alkalmazkodó gazdálkodási módszerek, eszközök bemutatására fókuszál. A szakmai programkínálat hangsúlyos témája a változó körülményekhez való alkalmazkodás, továbbá az a fajta szakmai szemléletváltás, amelyre mind égetőbb szükség van az utóbbi években tapasztalt szélsőséges időjárási körülmények miatt. A felkészülésben a teljes hazai agrárium érintett, így a szőlő- és gyümölcstermesztők is kihívásokkal szembesülnek. A klímaváltozás hatására korábban ismeretlen kórokozók, kártevők jelennek meg, a gyümölcsök érési folyamatai is változnak, ez pedig folyamatosan rugalmasságot és szakmai felkészültséget igényel.

A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow gyakorlati bemutatókkal és interaktív programelemekkel hívja fel a figyelmet a változó trendekre, különböző stratégiákkal és megoldási javaslatokkal segíti a gazdálkodókat az alkalmazkodás folyamatában:  

 • precíziós gazdálkodásra történő áttérés a hatékony inputanyag-felhasználás érdekében,
 • mért adatok és információk felhasználásával hozott tudatos termelői döntések,
 • piaci rések lefedése speciális, prémium termékek előállításával,
 • termelés diverzifikálása alternatív, új szántóföldi növények ter­mesztésével,
 • talajkímélő gazdálkodás forgatás nélküli talajműveléssel,
 • a termelésbiztonság javítása vízmegtartással és öntözéssel, 
 • gazdálkodói együttműködés erősítése a bizalom fejlesztésével,
 • a zöld támogatási lehetőségek igénybevétele a támogatások maximalizálása érdekében,
 • tudás fejlesztése gyakorlati bemutatók és példák segítségével.

További részletek a www.szantofoldinapok.hu oldalon.

Mezőgazdasági GépShow és növénybemutatók szántóföldi terepenMezőgazdasági GépShow és növénybemutatók szántóföldi terepen

Közvetlen tapasztalatcsere szabadföldi környezetben

A mezőfalvai helyszín sok szempontból különleges. A szántóföldi terület lehetőséget kínál arra, hogy a mezőgazdasági gépek és berendezések munka közben, terepen is megtekinthetők, kipróbálhatók legyenek.

Az esemény látványos és nagy népszerűségnek örvendő elemei a különleges növénybemutatók. A mikroparcellák és fajtabemutatók során megismerhetjük, hogy adott fajtánál különböző eljárásokkal milyen eredményre számíthatunk. A fajtánként különböző vetőmagokból más-más technológiával nevelt palánták összehasonlítása igazi szakmai csemege, mely minden évben több látogatót vonz.

Önt is várja kiállítói közé a legnagyobb hazai szántóföldi esemény!

Termelők, szolgáltatók és kutatók közösen alakítják az agárirum jövőjét. A június 5-6-ai szántóföldi program remek találkozási lehetőséget kínál az ágazat legmeghatározóbb piaci szereplőivel és döntéshozóival, jó alkalom tehát a bemutatkozásra olyan vállalkozások számára, akik az agráriumban tevékenykednek vagy ezen a területen célozzák meg potenciális partnereiket, vásárlóikat, ügyfeleiket.

Miért érdemes kiállítónak jelentkezni?

 • A NAK Szántóföldi Napok többéves hagyománnyal rendelkező, ingyenesen látogatható rendezvény,
 • kiváló lehetőséget kínál kapcsolatépítésre és információcserére,
 • a rendezvény évről évre nagyobb sajtóvisszhangot kap, ismertsége folyamatosan nő,
 • a 42 hektáros helyszín lehetőséget ad nagyobb területű kitelepülésre, kreatív, egyedi megjelenésre.

A kétnapos rendezvény a kiállítók közreműködésével válik teljessé: a szervezők várják mindazon cégek, vállalkozók jelentkezését, akik szeretnék terméküket vagy szolgáltatásukat bemutatni az agrárium szereplőinek és ezáltal jobban bekerülni az agrárium vérkeringésébe.

Ragadja meg a lehetőséget és jelentkezzen kiállítónak az ország legnagyobb, ingyenesen látogatható szántóföldi eseményére! A rendezvény a szántóföld művelésének mesterei mellett természetesen bemutatkozási lehetőséget biztosít számos termelőnek is.

Jelentkezési felület és bővebb információ a www.szantofoldinapok.hu oldalon található!

(x)

Címlapkép forrása: Egyéb
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?