Farmer Expo: Támogassuk a kis- és közepes családi vállalkozásokat!

agrarszektor.hu
Debrecenben, a 20. Farmer Expo megnyitóján Ángyán József országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, hogy a kormány célja egy minőségi, kis- és közepes családi gazdaságok szövetkezésére alapuló mezőgazdaság megvalósítása.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hangsúlyozta, hogy ahhoz, hogy egészséges, biztonságos, minőségi élelmiszert előállító mezőgazdaságunk legyen, első sorban rendbe kell tenni eladósodott országunkat, az élelmiszerpiacot vissza kell szerezni, a vertikumot pedig visszaállítani. Szót emelt az ellen, hogy az ország elveszítette hazai és külföldi mezőgazdasági piacait és feldolgozóiparát, így kiszolgáltatottá vált, illetve hogy az értékesített agrártermékek árából mindössze 19 százalék jut a termelőnek. 

Kitért egy felmérésre, mely szerint a magyarországi húsfeldolgozók termékeiben az alapanyagok több mint fele nem hazai termék, mégis hungaricumnak tűntetik fel.
Úgy véli, elengedhetetlen a nemzeti agrár- és vidékpolitika, onnan kell vásárolni, ott kell eladni a terméket, ahol megtermelték. 

Fekete Balázs, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöke felháborítónak tartja, hogy vészesen csökken az állatállomány, és emiatt létfontosságú, hogy támogassuk a kis-, közép- és nagygazdaságokat.
Magyarországon jelenleg rendkívül alacsony, 3 millió alatti a sertésszám, a tejelő marhák száma is csökken, mára országosan csak 170 ezer.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere szerint elsősorban azzal van gond, hogy az emberek városban és falun is elszoktak a munkától, ezen változatni kell. Fejleszteni óhajtja továbbá az igényességre, tudatosságra való hajlamot a fogyasztókban, hogy hazai, jó minőségű termékeket vásároljanak.
A 20. Farmer Expo pont ezt az igényességet hivatott megcélozni. A helyszínen 300 kiállító mutatja be termékeit augusztus 21-éig, pénteken kerül sor a kukoricakonferenciára többek közt GMO-témában, de lesz méhparádé, fogathajtás, zöldség-gyümölcs termesztési konferencia, kecske-, szarvasmarha-, juh-, és sertésbemutató is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?