Fontos lépések történtek a biológiai növényvédelem kutatásában

Fontos lépések történtek a biológiai növényvédelem kutatásában

agrarszektor.hu
Tovább szélesíti együttműködésének alapjait a Beijing University of Agriculture és a Debreceni Egyetem. A biológiai növényvédelem terén már több mint két évtizede dolgozik együtt a két intézmény, a közös kutatási és oktatási tevékenységet hamarosan további tudományterületekre is kiterjesztik. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írták alá a két egyetem vezetői Debrecenben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A debreceni agrárkutatók és a Beijing University of Agriculture (BUA) szakemberei már 1998 óta együttműködnek kétoldalú tudományos és technológiai (TéT) pályázat keretében. Kutatásuk középpontjában a fás növények biológiai növényvédelme áll, aminek modellnövénye a szelídgesztenye, de kiterjeszthető a gyümölcsök mellett erdészeti növényekre is - írja közleményében a Debreceni Egyetem. Az e téren végzett, idén decemberben véget érő közös munka folytatásaként a két intézmény az együttműködési terület kiszélesítéséről állapodott meg, az erről szóló szándéknyilatkozatot Szilvássy Zoltán rektor és Zhao Feng, a BUA Egyetemi Tanácsának elnöke írta alá november 9-én.

A két egyetem vezetői, valamint a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar szakemberei áttekintették a két ország mezőgazdasága előtt álló kihívásokat, az azok megoldását célzó kutatási irányokat, tudományos törekvéseket, valamint az együttműködés lehetséges pontjait. A megbeszélésen megállapították, hogy a debreceni agrárkar komplex kutatási tevékenysége révén közös programok indulhatnak a növénytermesztés, a kertészet, az állattenyésztés, a precíziós mezőgazdaság, az élelmiszertudomány és -technológia, valamint a környezettudomány terén. A kínai egyetem képviselői nagy érdeklődést mutattak mindemellett a Debreceni Egyetem orvostudományi kutatásai, illetve egészségipari törekvései iránt is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?