A kertészetet támogatni kell - véget ért a Hortus Hungaricus

agrarszektor.hu
Lezajlott a 18. Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás, ahol Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár kiemelte a magyar kertészet hungarikumjait, minőségi termékeit, valamint nemzetközi színvonalát, támogatásának szükségességét.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A szeptember 23-25-ig tartó rendezvényen az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kertészet egy sok fáradsággal járó csodaszép szakma, ami 340-380 ezer család megélhetését biztosítja évenkénti 350 milliárd Ft értékű áru megtermelésével, ezért fontos a kertészetek, a zöldség- és gyümölcstermesztők, gyógynövénygyűjtők támogatása, hiszen ők beleilleszkednek a tárca kis- és középvállalkozásokat segítő politikájába.

A hazai kertészeti termékek eredetvédettek, kiváló minőségűek, megfelelnek az uniós előírásoknak.
A szaktárca az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (UMVP) keretein belül segíti a kertészetek modernizálását, tárolók, növényházak kiépítését, a gépbeszerzést, az energiaellátás korszerűsítését, növelését. Kiemelt kedvezményeket kaphatnak a fiatal gazdák illetve a Natura 2000 termelői.

Czerván hangsúlyozta, elengedhetetlen a hazai szakmai piac összefogása és a minőség fenntartása, hiszen a nagy külföldi áruházláncok befolyása folyamatosan érezhető, a magyar dísznövényforgalom sajnos csökkenő tendenciát mutat, holott a minőség iránti igény viszont növekszik - írja a kormány.hu.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?