Csányi végre elárulta, mennyi támogatást kapott

agrarszektor.hu
Mintegy 50 milliárd forintot költött fejlesztésekre a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Bonafarm csoport a 2007-2013 közötti, előző uniós költségvetési időszakban, és a beruházások 20 százalékát finanszírozták uniós támogatásokból. A cégcsoport nyert agrár-vidékpályázatokon is, de 11 milliárd forint, normatív módon járó uniós területalapú támogatást is kapott. Emellett különböző mezőgazdasági - állatjóléti, tejtermelési és agrár-környezetgazdálkodási - tevékenységekre 15 milliárdnyi nemzeti és EU-s támogatást vett igénybe, de ezekhez a vállalatcsoport szerint szintén minden jogosult termelő hozzájuthatott.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A pályázatos uniós agrár-vidékfejlesztési támogatások a beruházások összegének 40-50 százalékát tették csak ki, ezért jelentős önerőre is szükség volt. Az elnyert pályázatos összegeket versenyképesség javító mezőgazdasági fejlesztésekre, illetve a cégcsoport 5700 munkahelyének megőrzésére vagy növelésére fordították - írja a Bonafarm közleményére hivatkozva az MTI.

Az igénybe vett források között több mint 11 milliárd forintot képviseltek a területalapú támogatások, amelyekre az Európai Unióban minden gazdálkodó jogosult - húzza alá a Bonafarm. További 15 milliárd forintot tett ki a különböző mezőgazdasági tevékenységekhez kötődő - szintén minden jogosult termelőnek járó - állami támogatás, mint például az állatjóléti-, a tejtermelési- és az agrár-környezetgazdálkodási hozzájárulás.

A Bonafarm élelmiszergazdasági vállalatcsoporthoz tartozik többek között a Pick Szeged Zrt., a Sole-Mizo Zrt. és a Csányi Pincészet Zrt. is. A csoporthoz tartozó cégek 2013-ban 138 milliárd forint nettó árbevételt értek el az egy évvel korábbi 104 milliárd forint után, mérleg szerinti eredményuk ugyanakkor a 2012-es 959,7 millió forintról 115,491 millió forintra csökkent egy év alatt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?