Csányi végre elárulta, mennyi támogatást kapott

agrarszektor.hu
Mintegy 50 milliárd forintot költött fejlesztésekre a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Bonafarm csoport a 2007-2013 közötti, előző uniós költségvetési időszakban, és a beruházások 20 százalékát finanszírozták uniós támogatásokból. A cégcsoport nyert agrár-vidékpályázatokon is, de 11 milliárd forint, normatív módon járó uniós területalapú támogatást is kapott. Emellett különböző mezőgazdasági - állatjóléti, tejtermelési és agrár-környezetgazdálkodási - tevékenységekre 15 milliárdnyi nemzeti és EU-s támogatást vett igénybe, de ezekhez a vállalatcsoport szerint szintén minden jogosult termelő hozzájuthatott.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A pályázatos uniós agrár-vidékfejlesztési támogatások a beruházások összegének 40-50 százalékát tették csak ki, ezért jelentős önerőre is szükség volt. Az elnyert pályázatos összegeket versenyképesség javító mezőgazdasági fejlesztésekre, illetve a cégcsoport 5700 munkahelyének megőrzésére vagy növelésére fordították - írja a Bonafarm közleményére hivatkozva az MTI.

Az igénybe vett források között több mint 11 milliárd forintot képviseltek a területalapú támogatások, amelyekre az Európai Unióban minden gazdálkodó jogosult - húzza alá a Bonafarm. További 15 milliárd forintot tett ki a különböző mezőgazdasági tevékenységekhez kötődő - szintén minden jogosult termelőnek járó - állami támogatás, mint például az állatjóléti-, a tejtermelési- és az agrár-környezetgazdálkodási hozzájárulás.

A Bonafarm élelmiszergazdasági vállalatcsoporthoz tartozik többek között a Pick Szeged Zrt., a Sole-Mizo Zrt. és a Csányi Pincészet Zrt. is. A csoporthoz tartozó cégek 2013-ban 138 milliárd forint nettó árbevételt értek el az egy évvel korábbi 104 milliárd forint után, mérleg szerinti eredményuk ugyanakkor a 2012-es 959,7 millió forintról 115,491 millió forintra csökkent egy év alatt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03