Csányi végre elárulta, mennyi támogatást kapott

agrarszektor.hu
Mintegy 50 milliárd forintot költött fejlesztésekre a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Bonafarm csoport a 2007-2013 közötti, előző uniós költségvetési időszakban, és a beruházások 20 százalékát finanszírozták uniós támogatásokból. A cégcsoport nyert agrár-vidékpályázatokon is, de 11 milliárd forint, normatív módon járó uniós területalapú támogatást is kapott. Emellett különböző mezőgazdasági - állatjóléti, tejtermelési és agrár-környezetgazdálkodási - tevékenységekre 15 milliárdnyi nemzeti és EU-s támogatást vett igénybe, de ezekhez a vállalatcsoport szerint szintén minden jogosult termelő hozzájuthatott.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A pályázatos uniós agrár-vidékfejlesztési támogatások a beruházások összegének 40-50 százalékát tették csak ki, ezért jelentős önerőre is szükség volt. Az elnyert pályázatos összegeket versenyképesség javító mezőgazdasági fejlesztésekre, illetve a cégcsoport 5700 munkahelyének megőrzésére vagy növelésére fordították - írja a Bonafarm közleményére hivatkozva az MTI.

Az igénybe vett források között több mint 11 milliárd forintot képviseltek a területalapú támogatások, amelyekre az Európai Unióban minden gazdálkodó jogosult - húzza alá a Bonafarm. További 15 milliárd forintot tett ki a különböző mezőgazdasági tevékenységekhez kötődő - szintén minden jogosult termelőnek járó - állami támogatás, mint például az állatjóléti-, a tejtermelési- és az agrár-környezetgazdálkodási hozzájárulás.

A Bonafarm élelmiszergazdasági vállalatcsoporthoz tartozik többek között a Pick Szeged Zrt., a Sole-Mizo Zrt. és a Csányi Pincészet Zrt. is. A csoporthoz tartozó cégek 2013-ban 138 milliárd forint nettó árbevételt értek el az egy évvel korábbi 104 milliárd forint után, mérleg szerinti eredményuk ugyanakkor a 2012-es 959,7 millió forintról 115,491 millió forintra csökkent egy év alatt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?