Ne káromkodj birkák előtt! - Zaklatás lehet és sokba kerülhet

agrarszektor.hu
A birkák elleni erőszak miatt nyújtott be panaszt egy állatvédő szervezet Ausztráliában a helyi állattartók szakmai szövetségénél. Az ügy egy ausztrál birkatartó telephez kötődik, ahol az egyik alkalmazott szitkozódott a gyapjas állatok előtt. A káromkodás pedig az állatvédők szerint komoly verbális zaklatás, amely felesleges szenvedést okozhat az állatoknak. A vádakat a telep tulajdonosai és más állatvédők is visszautasították, mivel szerintük a birkák felnevelésénél néha erősebb hangnemet kell megütni.

Panaszt nyújtott be egy ausztrál birkatartó telep ellen a világ egyik legismertebb állatvédő szervezetének számító PETA, mert képviselői szerint a juhok előtt szitkozódott a gazdaság egyik alkalmazottja, ez pedig veszélybe sodorhatja az állatokat, és felesleges szenvedést okozhat a számukra. Az ausztrál hírügynökség szerint a PETA panaszát kezelő helyi állattartók szakmai szervezete alaposan kivizsgálta az ügyet. Megkérdezték az érintett telep tulajdonosait is, akik elismerték, hogy az egyik alkalmazottjuk szitkozódott a birkák előtt.

Az eset odáig fajult, hogy a szakmai szövetség az éves ülésén is foglalkozott az üggyel. A juhtartókat és a piaci szereplőket tömörítő szervezet határozottan visszautasította a PETA vádjait, de aggódnak azért, hogy a panasz miatt a közvélemény a birkatartók ellen fordul.

A szövetség tagjainak többsége úgy véli, hogy a káromkodás szükségszerű velejárója az olyan munkafolyamatoknak, mint például a terelés, vagy a nyírás. Emellett a PETA vádjainak többségét nevetségesnek tartják. Ezért a telep tulajdonosai a jövőben sem szeretnének változtatni a birkák előtti viselkedésükön.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?