Nyomkövetővel szerelik fel a szarvasmarhákat és a birkákat

agrarszektor.hu
Egy kísérlet részeként csúcstechnológiás nyomkövetővel fogják ellátni a szarvasmarhákat és a birkákat a Bridgendhez közeli Merthyr Mawr part menti dűnéin. A nyomkövetés nemcsak lopás esetén hasznos, az állatok legelési szokásaira is fény derül. A kísérletet, mivel egy természetvédelmi területen zajlik, a Natural Resources Wales nevű kormányügynökség felügyeli.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A szarvasmarhák és birkák mozgását nyomon követve a Natural Resource Wales azt reméli, hogy hasznos adatokat szerezhetnek az állatok kedvenc legelőterületeit illetően. A természetvédőknek a bejövő adatok birtokában lehetőségük lesz elterelni az állatokat azokról a területekről, amelyeknek regenerálódniuk kell, és átirányíthatják őket olyan részekre, ahol ráfér a növényzetre a nyírás. A begyűjtött adatokat a gazdák azonnal megkaphatják az okoskészülékeikre, és így mindig tudhatják, hogy egy adott pillanatban épp hol tartózkodnak az állataik. Ezzel a behajtásukhoz is kevesebb időre lesz szükség, valamint a gazdálkodók arról is azonnal figyelmeztetést kaphatnak, ha az állatoknak a megszokottól eltér mozgásuk. Ez ugyanis az egyszerű elkóborlástól a tolvajlásig bármit jelenthet.


Végül, de nem utolsó sorban egy hosszabb ideig tartó adatgyűjtéssel az állatok társas viselkedését is tanulmányozni lehet, mint például a anyaállat-utód kapcsolatot és a más állatokkal szemben tanúsított viselkedésüket. A walesi gazdák legalább annyira kíváncsiak a műholdas megfigyelési kísérlet eredményeire, mint a szakemberek. A technológiát Merthyr Mawr mellett még másik három helyszínen fogják tesztelni. A FarmingUK hírét szemléztük.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?