Nyomkövetővel szerelik fel a szarvasmarhákat és a birkákat

agrarszektor.hu
Egy kísérlet részeként csúcstechnológiás nyomkövetővel fogják ellátni a szarvasmarhákat és a birkákat a Bridgendhez közeli Merthyr Mawr part menti dűnéin. A nyomkövetés nemcsak lopás esetén hasznos, az állatok legelési szokásaira is fény derül. A kísérletet, mivel egy természetvédelmi területen zajlik, a Natural Resources Wales nevű kormányügynökség felügyeli.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A szarvasmarhák és birkák mozgását nyomon követve a Natural Resource Wales azt reméli, hogy hasznos adatokat szerezhetnek az állatok kedvenc legelőterületeit illetően. A természetvédőknek a bejövő adatok birtokában lehetőségük lesz elterelni az állatokat azokról a területekről, amelyeknek regenerálódniuk kell, és átirányíthatják őket olyan részekre, ahol ráfér a növényzetre a nyírás. A begyűjtött adatokat a gazdák azonnal megkaphatják az okoskészülékeikre, és így mindig tudhatják, hogy egy adott pillanatban épp hol tartózkodnak az állataik. Ezzel a behajtásukhoz is kevesebb időre lesz szükség, valamint a gazdálkodók arról is azonnal figyelmeztetést kaphatnak, ha az állatoknak a megszokottól eltér mozgásuk. Ez ugyanis az egyszerű elkóborlástól a tolvajlásig bármit jelenthet.


Végül, de nem utolsó sorban egy hosszabb ideig tartó adatgyűjtéssel az állatok társas viselkedését is tanulmányozni lehet, mint például a anyaállat-utód kapcsolatot és a más állatokkal szemben tanúsított viselkedésüket. A walesi gazdák legalább annyira kíváncsiak a műholdas megfigyelési kísérlet eredményeire, mint a szakemberek. A technológiát Merthyr Mawr mellett még másik három helyszínen fogják tesztelni. A FarmingUK hírét szemléztük.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 1. 09:34