Nagyot robbantott a John Deere: meglepő csavarral turbóznák fel a gépeiket

Nagyot robbantott a John Deere: meglepő csavarral turbóznák fel a gépeiket

agrarszektor.hu
Új GPS antennát mutatott be a John Deere. A StarFire 7000 a nagy amerikai mezőgépgyártó szerint további hardverek nélkül is megkönnyíti az RTK pontosság elérését.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Noha már több mint két évtizede tart a 21. század, az RTK korrekciós jelszolgáltatás és annak pontossága sok gazdálkodó számára még mindig elérhetetlenül drága. A John Deere a napokban bejelentett StarFire 7000-es antennájával ez a lehetőség jóval elérhetőbbé válhat, mivel ez a berendezés egy új korrekciós jelet használna: a StarFire RTK-t. A korrekciós jel aktiválásához csak egy John Deere fizetett lincensz szükséges - olvasható a Future Farming oldalán.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

A StarFire korábbi verzióihoz hasonlóan ez az antenna alapértelmezés szerint az SF1 korrekciós jellel működik. A StarFire 7000 vevőegység az európai Galileo, a kínai BeiDou és az orosz Glonass hálózatok jeleit egyaránt tudja kezelni, ami szintén hozzájárul a helymeghatározás pontosságához. Ebből kifolyólag a fák vagy épületek kevésbé akadályozzák a jelet.

Az új antenna gyárilag választható opció lesz valamennyi új John Deere gép esetében, de a későbbi telepítéshez külön egységként is kapható lesz. A StarFire 7000 még a 2023-as betakarítási időszak előtt elérhető lesz az amerikai X sorozatú kombájnokhoz. Ami pedig az utólagos felszerelést illeti, az antenna 2022-23 telére várható. Az antenna európai elérhetőségét illetően még nincsenek információk.

Az új antenna a korábbi StarFire 6000 helyettesítőjeként tekinthető. A StarFire 7000 a John Deere régebbi traktoraival és gépeivel is képes kommunikálni. A lopások visszaszorítása érdekében az antenna két felhasználói szintre programozható pin kóddal is fel lesz szerelve.

(Címlapkép forrása: John Deere)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?