Ilyen brutális gépek tarolnak most a földeken: ezektől mindenkinek leesik az álla

Ilyen brutális gépek tarolnak most a földeken: ezektől mindenkinek leesik az álla

agrarszektor.hu
Az Agrárszektor csapata is ott volt Magyarország legnagyobb mezőgazdasági gépkiállításán, a 41. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállításon. Az eseményen a legbrutálisabb gépek mellett, a legújabb és legmodernebb technológiákat és eszközöket tekinthették meg a résztvevők. Csapatunk ellátogatott pár kiállítóhoz, ahol néhány igazán vagány és menő gépet ismerhettünk meg közelebbről.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Évről évre egyre újabb, modernebb és gigantikusabb gépekkel jönnek ki, illetve jelennek meg a piacon az egyes gyártók, és rohamosan terjednek a mezőgazdasági munkákat megkönnyítő technológiák, valamint eszközök is. A 2023-as AGROmashEXPO-n az Agrárszektor csapata felkeresett néhány kiállítót, akik bemutattak nekünk pár igazán nagy monstrumot, amiket most ti is megismerhettek.

Az Axiál Kft. standjánál a Horsch Leeb 6300-as permetezőt mutatta be nekünk Umenhoffer Péter, a cég marketingigazgatója. A gép egy 6000 literes permettartállyal rendelkezik, de rendelhető akár 8000 literessel is, illetve egy 36 méteres fesztávolságú keret tartozik hozzá, ami 45 méteres hosszúságban is elérhető. A permetező legfontosabb és legnagyobb ékköve az a pneumatikus vezérlés, ami magát a szórókeretet tudja vezényelni, és a föld felett 25-30 centiméterrel végig tudja vinni a növénykultúra növényvédelménél.

Dobos Péter, a Valkon Kft. kereskedelmi vezetője egy 530 LE teljesítműnyű, Krone önjáró silózót ismertetett meg velünk. A gép egy 6 méteres kukoricaadapterrel volt kiállítva, de ennél nagyobb szélességben is elérhető. A szakember elmondta, hogy 5-10 évvel ezelőtt még az 5001 LE is angyon soknak számítot,t ám az elmult években nagyon jol látato, hogy a telejsitmény foylmaatosan megy felfelé. 

A precíziós gazdálkodás jegyében a John Deere egy újdonságot dobott piacra, ami 2023-ban már elérhető - tudtuk meg a KITE Zrt. standjánál Kiss Sándortól, a cég Gépkereskedelmi Üzletágának kereskedelmi igazgatóhelyettesétől. Ez a termék a gabonakombájnokon egy infravörös technológiát alkalmazó szenzor, amit azt jelenti, hogy a gép mostantól nemcsak a mennyiségi adatokra vonatkozóan tud hozamtérképet készíteni, hanem beltartalmi értékeket is meglehet jeleníteni, és ezt térképre tudja rajzolni. 

Illés Zoltán, az AGROTEC Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a cég egyik zászlóshajóját mutatta be, a New Holland CR kombánjcsalád egyik legnagyobb tagját. Kiemelte, ez a sorozat az egyik legnagyobb kapacitással és teljesítménnyel bír jelenleg a piacon. 14,5 köbméteres magtartályt és akár 13,5 méteres adaptert is lehet a géphez csatlakoztatni, és így a kombájn napi teljesítménye elérheti a 60-70 hektárt is. A gép el van látva minden olyan legmodernebb kiegészítővel, ami a precíziós gazdálkodásnak elengedhetetlen része, így a kezelőnek gyakorlatilag csak ellenőriznie kell a munkát az üzemeltetés során, hiszen a gép maga is el tud boldogulni.

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?