Ilyen brutális gépek tarolnak most a földeken: ezektől mindenkinek leesik az álla

Ilyen brutális gépek tarolnak most a földeken: ezektől mindenkinek leesik az álla

agrarszektor.hu
Az Agrárszektor csapata is ott volt Magyarország legnagyobb mezőgazdasági gépkiállításán, a 41. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállításon. Az eseményen a legbrutálisabb gépek mellett, a legújabb és legmodernebb technológiákat és eszközöket tekinthették meg a résztvevők. Csapatunk ellátogatott pár kiállítóhoz, ahol néhány igazán vagány és menő gépet ismerhettünk meg közelebbről.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Évről évre egyre újabb, modernebb és gigantikusabb gépekkel jönnek ki, illetve jelennek meg a piacon az egyes gyártók, és rohamosan terjednek a mezőgazdasági munkákat megkönnyítő technológiák, valamint eszközök is. A 2023-as AGROmashEXPO-n az Agrárszektor csapata felkeresett néhány kiállítót, akik bemutattak nekünk pár igazán nagy monstrumot, amiket most ti is megismerhettek.

Az Axiál Kft. standjánál a Horsch Leeb 6300-as permetezőt mutatta be nekünk Umenhoffer Péter, a cég marketingigazgatója. A gép egy 6000 literes permettartállyal rendelkezik, de rendelhető akár 8000 literessel is, illetve egy 36 méteres fesztávolságú keret tartozik hozzá, ami 45 méteres hosszúságban is elérhető. A permetező legfontosabb és legnagyobb ékköve az a pneumatikus vezérlés, ami magát a szórókeretet tudja vezényelni, és a föld felett 25-30 centiméterrel végig tudja vinni a növénykultúra növényvédelménél.

Dobos Péter, a Valkon Kft. kereskedelmi vezetője egy 530 LE teljesítműnyű, Krone önjáró silózót ismertetett meg velünk. A gép egy 6 méteres kukoricaadapterrel volt kiállítva, de ennél nagyobb szélességben is elérhető. A szakember elmondta, hogy 5-10 évvel ezelőtt még az 5001 LE is angyon soknak számítot,t ám az elmult években nagyon jol látato, hogy a telejsitmény foylmaatosan megy felfelé. 

A precíziós gazdálkodás jegyében a John Deere egy újdonságot dobott piacra, ami 2023-ban már elérhető - tudtuk meg a KITE Zrt. standjánál Kiss Sándortól, a cég Gépkereskedelmi Üzletágának kereskedelmi igazgatóhelyettesétől. Ez a termék a gabonakombájnokon egy infravörös technológiát alkalmazó szenzor, amit azt jelenti, hogy a gép mostantól nemcsak a mennyiségi adatokra vonatkozóan tud hozamtérképet készíteni, hanem beltartalmi értékeket is meglehet jeleníteni, és ezt térképre tudja rajzolni. 

Illés Zoltán, az AGROTEC Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a cég egyik zászlóshajóját mutatta be, a New Holland CR kombánjcsalád egyik legnagyobb tagját. Kiemelte, ez a sorozat az egyik legnagyobb kapacitással és teljesítménnyel bír jelenleg a piacon. 14,5 köbméteres magtartályt és akár 13,5 méteres adaptert is lehet a géphez csatlakoztatni, és így a kombájn napi teljesítménye elérheti a 60-70 hektárt is. A gép el van látva minden olyan legmodernebb kiegészítővel, ami a precíziós gazdálkodásnak elengedhetetlen része, így a kezelőnek gyakorlatilag csak ellenőriznie kell a munkát az üzemeltetés során, hiszen a gép maga is el tud boldogulni.

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31