Bámulatos: négy lábon járó gyapjútömbként került elő egy elvadult juh Ausztráliában

agrarszektor.hu
Újabb elvadult juhot találtak Ausztráliában. A szerencsétlen jószág inkább tűnt egy összetömörödött, négy lábon gyapjútömbnek, mint bármi másnak. Az állatnak korábban lehetett gazdája, ugyanis a fülét korábban megjelölték, ám az kiszakadhatott belőle. A juhot egy állatmenhely fogadta be, a nyírása után is ott maradt.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

2020 tavaszán az ausztrál Tasmania szigetén nagy feltűnést keltett az a birka, ami hét, a vadonban töltött év után váratlanul, "óriási gyapjúfelhőként" bukkant fel a gazdái előtt. A család egészen addig azt hitte, hogy az állat odaveszett egy 2013-as tűzesetben, holott csak kipróbálta magát az élet vadabbik felén. A hírről az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ezúttal pedig a kontinensen bukkant fel egy rég elvadult juh. A megmentői egy ausztrál erdőben találtak rá betegen, és a Baarack nevet adták neki. A jelek szerint az állatnak egykor lehetett gazdája, a fülét ugyanis korábban megjelölték, ám ez kiszakadhatott belőle az elmúlt évek során - írta meg a Telex a Reuters információi alapján. Miután megmentője ráakadt Baarackra, kapcsolatba lépett a Melbourne-től mintegy 60 kilométerre található Edgar Mission Állatmenhellyel.

A juhokat legalább évente egyszer meg kell nyírni, ellenkező esetben a bundájuk csak nő és nő tovább, ahogy épp ebben az esetben is történt

- mondta az állatmenhely munkatársa, Kyle Behrend.

Baarackot tehát megnyírták, így lejött róla 35,4 kiló gyapjú (ez a fele egy felnőtt kenguru súlyának), és noha a patái remek állapotban voltak a koptatástól, az állat alultáplált volt, és a rengeteg gyapjútól alig látott. Most már a többi mentett birkával együtt Baarack az Edgar Missionnél él.

(Címlapkép forrása: Edgar's Mission Állatmenhely és Reuters)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?