Bámulatos: négy lábon járó gyapjútömbként került elő egy elvadult juh Ausztráliában

agrarszektor.hu
Újabb elvadult juhot találtak Ausztráliában. A szerencsétlen jószág inkább tűnt egy összetömörödött, négy lábon gyapjútömbnek, mint bármi másnak. Az állatnak korábban lehetett gazdája, ugyanis a fülét korábban megjelölték, ám az kiszakadhatott belőle. A juhot egy állatmenhely fogadta be, a nyírása után is ott maradt.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

2020 tavaszán az ausztrál Tasmania szigetén nagy feltűnést keltett az a birka, ami hét, a vadonban töltött év után váratlanul, "óriási gyapjúfelhőként" bukkant fel a gazdái előtt. A család egészen addig azt hitte, hogy az állat odaveszett egy 2013-as tűzesetben, holott csak kipróbálta magát az élet vadabbik felén. A hírről az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ezúttal pedig a kontinensen bukkant fel egy rég elvadult juh. A megmentői egy ausztrál erdőben találtak rá betegen, és a Baarack nevet adták neki. A jelek szerint az állatnak egykor lehetett gazdája, a fülét ugyanis korábban megjelölték, ám ez kiszakadhatott belőle az elmúlt évek során - írta meg a Telex a Reuters információi alapján. Miután megmentője ráakadt Baarackra, kapcsolatba lépett a Melbourne-től mintegy 60 kilométerre található Edgar Mission Állatmenhellyel.

A juhokat legalább évente egyszer meg kell nyírni, ellenkező esetben a bundájuk csak nő és nő tovább, ahogy épp ebben az esetben is történt

- mondta az állatmenhely munkatársa, Kyle Behrend.

Baarackot tehát megnyírták, így lejött róla 35,4 kiló gyapjú (ez a fele egy felnőtt kenguru súlyának), és noha a patái remek állapotban voltak a koptatástól, az állat alultáplált volt, és a rengeteg gyapjútól alig látott. Most már a többi mentett birkával együtt Baarack az Edgar Missionnél él.

(Címlapkép forrása: Edgar's Mission Állatmenhely és Reuters)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?