Újra nagyot húzott Csányi Sándor

agrarszektor.hu
Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegyű hússal jelenik meg a jövőben a piacon a Pick Szeged Zrt. A Bonafarm Csoporthoz tartozó húsipari vállalat és a Bonafarm sertéságazatának több saját és integrált telepe is megkapta a KMS védjegy használatának lehetőségét. A Bonafarm Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségeihez tartozik.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Jelentősen növekszik az országban forgalmazott, KMS védjegyű húsok mennyisége 2016-ban, miután a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) szerződést írt alá az ország meghatározó sertéstermelőjének és -feldolgozójának számító Bonafarm Csoporttal. A Bonafarm Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában van.

A Bonafarm sertésintegrációja folyamatosan bővül új termelő tagokkal, így a KMS sertéshús jövőbeni mennyisége is biztosított - áll a csoport közleményében. A szerződés értelmében összesen 20, a Bonafarmhoz, illetve integrációs rendszeréhez tartozó sertéstelepről származó sertések húsa jogosult a KMS védjegy használatára. Az állatokat a szintén Bonafarmos Pick Szeged Zrt.-nél dolgozzák fel, így a jövőben a Pick által értékesített húsok is rendelkezhetnek a KMS garancia pecséttel. A Bonafarm Csoport jövőre várhatóan több mint 200 000 olyan sertést állít elő, amelyek megfelelnek a KMS-nél meghatározott szigorú feltételeknek.

MTI-fotó: Szigetváry Zsolt

A cél az, hogy az integrációs rendszerhez kapcsolódó valamennyi sertéstenyésztő partner minél előbb megkapja a KMS használat lehetőségét, így a Bonafarm sertésintegrációban előállított összes sertés lehessen KMS-hús alapanyaga - mondta Ádám János, a Bonafarm Mezőgazdaság vezérigazgatója. A védjegy biztosítja a fogyasztót arról, hogy a Bonafarm Mezőgazdaság saját tulajdonú, illetve integrációs sertéstelepeiről kikerülő vágóállatok Magyarországon születtek, kedvező állatjóléti körülmények között nevelkedtek, illetve az EU-ban engedélyezett összetevőket tartalmazó takarmányokat kaptak, amelyek 95 százalékban gabonaalapúak, és egyre jelentősebb arányban (a kukoricánál például 100 százalékban) génmódosítástól mentesek. Ezentúl a védjegy a kiváló húsminőséget is garantálja a termék vásárlói számára.

A Bonafarm Csoport stratégiai tervei között szerepel a sertésintegrációs együttműködés további bővítése is - derül ki a közleményből. Ai telepek fejlesztéséhez segítséget nyújthatnak azok a pályázatok, amelyeket a jövő év elejétől hirdetnek meg a tenyész- és hízótelepek korszerűsítésére a Vidékfejlesztési Programban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?