Újra nagyot húzott Csányi Sándor

agrarszektor.hu
Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegyű hússal jelenik meg a jövőben a piacon a Pick Szeged Zrt. A Bonafarm Csoporthoz tartozó húsipari vállalat és a Bonafarm sertéságazatának több saját és integrált telepe is megkapta a KMS védjegy használatának lehetőségét. A Bonafarm Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségeihez tartozik.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Jelentősen növekszik az országban forgalmazott, KMS védjegyű húsok mennyisége 2016-ban, miután a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) szerződést írt alá az ország meghatározó sertéstermelőjének és -feldolgozójának számító Bonafarm Csoporttal. A Bonafarm Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában van.

A Bonafarm sertésintegrációja folyamatosan bővül új termelő tagokkal, így a KMS sertéshús jövőbeni mennyisége is biztosított - áll a csoport közleményében. A szerződés értelmében összesen 20, a Bonafarmhoz, illetve integrációs rendszeréhez tartozó sertéstelepről származó sertések húsa jogosult a KMS védjegy használatára. Az állatokat a szintén Bonafarmos Pick Szeged Zrt.-nél dolgozzák fel, így a jövőben a Pick által értékesített húsok is rendelkezhetnek a KMS garancia pecséttel. A Bonafarm Csoport jövőre várhatóan több mint 200 000 olyan sertést állít elő, amelyek megfelelnek a KMS-nél meghatározott szigorú feltételeknek.

MTI-fotó: Szigetváry Zsolt

A cél az, hogy az integrációs rendszerhez kapcsolódó valamennyi sertéstenyésztő partner minél előbb megkapja a KMS használat lehetőségét, így a Bonafarm sertésintegrációban előállított összes sertés lehessen KMS-hús alapanyaga - mondta Ádám János, a Bonafarm Mezőgazdaság vezérigazgatója. A védjegy biztosítja a fogyasztót arról, hogy a Bonafarm Mezőgazdaság saját tulajdonú, illetve integrációs sertéstelepeiről kikerülő vágóállatok Magyarországon születtek, kedvező állatjóléti körülmények között nevelkedtek, illetve az EU-ban engedélyezett összetevőket tartalmazó takarmányokat kaptak, amelyek 95 százalékban gabonaalapúak, és egyre jelentősebb arányban (a kukoricánál például 100 százalékban) génmódosítástól mentesek. Ezentúl a védjegy a kiváló húsminőséget is garantálja a termék vásárlói számára.

A Bonafarm Csoport stratégiai tervei között szerepel a sertésintegrációs együttműködés további bővítése is - derül ki a közleményből. Ai telepek fejlesztéséhez segítséget nyújthatnak azok a pályázatok, amelyeket a jövő év elejétől hirdetnek meg a tenyész- és hízótelepek korszerűsítésére a Vidékfejlesztési Programban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?