Újra nagyot húzott Csányi Sándor

agrarszektor.hu
Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegyű hússal jelenik meg a jövőben a piacon a Pick Szeged Zrt. A Bonafarm Csoporthoz tartozó húsipari vállalat és a Bonafarm sertéságazatának több saját és integrált telepe is megkapta a KMS védjegy használatának lehetőségét. A Bonafarm Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségeihez tartozik.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Jelentősen növekszik az országban forgalmazott, KMS védjegyű húsok mennyisége 2016-ban, miután a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) szerződést írt alá az ország meghatározó sertéstermelőjének és -feldolgozójának számító Bonafarm Csoporttal. A Bonafarm Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában van.

A Bonafarm sertésintegrációja folyamatosan bővül új termelő tagokkal, így a KMS sertéshús jövőbeni mennyisége is biztosított - áll a csoport közleményében. A szerződés értelmében összesen 20, a Bonafarmhoz, illetve integrációs rendszeréhez tartozó sertéstelepről származó sertések húsa jogosult a KMS védjegy használatára. Az állatokat a szintén Bonafarmos Pick Szeged Zrt.-nél dolgozzák fel, így a jövőben a Pick által értékesített húsok is rendelkezhetnek a KMS garancia pecséttel. A Bonafarm Csoport jövőre várhatóan több mint 200 000 olyan sertést állít elő, amelyek megfelelnek a KMS-nél meghatározott szigorú feltételeknek.

MTI-fotó: Szigetváry Zsolt

A cél az, hogy az integrációs rendszerhez kapcsolódó valamennyi sertéstenyésztő partner minél előbb megkapja a KMS használat lehetőségét, így a Bonafarm sertésintegrációban előállított összes sertés lehessen KMS-hús alapanyaga - mondta Ádám János, a Bonafarm Mezőgazdaság vezérigazgatója. A védjegy biztosítja a fogyasztót arról, hogy a Bonafarm Mezőgazdaság saját tulajdonú, illetve integrációs sertéstelepeiről kikerülő vágóállatok Magyarországon születtek, kedvező állatjóléti körülmények között nevelkedtek, illetve az EU-ban engedélyezett összetevőket tartalmazó takarmányokat kaptak, amelyek 95 százalékban gabonaalapúak, és egyre jelentősebb arányban (a kukoricánál például 100 százalékban) génmódosítástól mentesek. Ezentúl a védjegy a kiváló húsminőséget is garantálja a termék vásárlói számára.

A Bonafarm Csoport stratégiai tervei között szerepel a sertésintegrációs együttműködés további bővítése is - derül ki a közleményből. Ai telepek fejlesztéséhez segítséget nyújthatnak azok a pályázatok, amelyeket a jövő év elejétől hirdetnek meg a tenyész- és hízótelepek korszerűsítésére a Vidékfejlesztési Programban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?