Üzekednek az őzek - Mit tegyünk, ha az autó elé ugrik?

agrarszektor.hu
Július vége, augusztus eleje az őzek párzási időszaka (a szarvasoké szeptember-októberben jön el), és ilyenkor az emberhez hasonlóan ők is elvesztik a fejüket. Ennek leginkább a közúti autós közlekedésben lehet az emberre nézve is következménye. Mit tegyünk, ha a nyári párzási időszakban autónk elé ugrik egy nagyvad?- teszi fel a kérdést a hvg.hu, majd egy rendőrségi útmutató alapján meg is válaszolja.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Első szabály, hogy a vadállatok megjelenésére figyelmeztető táblás útszakaszoknál le kell lassítani, és érdemes körültekintően vezetni. De igazából lakott területen kívül bárhol találkozhatunk vadakkal. A motorosok fokozottabban vannak veszélyben, hiszen sérülékenyebbek, ezért még óvatosabban kell vezetniük.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Mit ne tegyünk, ha egy őz vagy szarvas elénk toppan az úton? Ne villogjunk a reflektorral, mert a vad ilyenkor a fény felé fordul és megdermed. Viszont a dudálás segíthet, megijesztheti az állatot, aminek eredményeképp elugorhat az útról. A rendőrségi útmutató szerint hasznos eszköz lehet a vadriasztó síp is, amit az autóra lehet kívülről rögzíteni és a menetszél működteti. Ha pedig mégis megtörténik a baj, féktávon belül elénk toppan egy vad, erősen fékezni és dudálni tanácsos. Ha ütközünk, hívjuk a rendőrséget a 112-es számon. Az állati tetemet nem szabad elvinni, mert az lopásnak számít.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?