Ilyen nincs! Ki nem találnád, hogyan mentettek ki 80 bárányt az árvízből

agrarszektor.hu
Videófelvétel készült arról, ahogy néhány bátor kutya megmentett 80 bárányt egy áradás során a nagy-britanniai Dorsetben. Jemma Harding attól tartott, hogy az állatai el fognak pusztulni, miután egy nagyobb felhőszakadást követően a Stour folyó kilépett a medréből. De Bee, Ghost, Blaze, Jack és Kea hősies közbenjárásának köszönhetően a halálra rémült állatok sikeresen kijutottak a szárazra. Az öt juhászkutya mintegy negyven percig ügyködött azon, olykor ár ellenében úszva, hogy a bárányok ne kezdjenek el felmászni egymásra, mert az sokuk pusztulásával járhatott volna.

Jemma Harding elmondta, hogy a felhőszakadást követő áradás teljesen készületlenül érte. A gazdálkodó egészen biztos benne, hogy a kutyái segítsége nélkül nem tudta volna megmenteni az állatait, írta meg a Metro UK.

Húsz emberrel ér fel mindegyikük. Nem panaszkodtak, nem morogtak, csak tették, amit kell. Pedig némelyikük kifejezetten utálja a vizet

 - mondta a szerencsés farmer.

Jemma Harding elmondta, hogy a nagy felhőszakadás közepette egész éjjel álmatlanul forgolódott, úgy aggódott a juhai miatt, és reggel mérhetetlenül megkönnyebbült, amikor megtalálta őket épségben, de az árvíz által körülzárva. Mintegy 300 méterre lehettek a farm kapujától, így Jemma Hardingnak minden állati erőforrásra szüksége volt, hogy biztonságba terelhesse a nyájat. Némelyik bárány ugyanis annyira megijedt a nagy víztől, hogy a gazdának magának kellett kézben átcipelnie a vízen, míg más bárányok egymás hegyére-hátára próbáltak felkapaszkodni a víz elől.

Jemma Harding beszámolt arról is, hogy a veszély láttán a birkák teljesen elvesztették a fejüket, és elkezdték egymást és egymást szabotálni. Megpróbáltak felmászni egymás hátára, ami jó eséllyel több bárány pusztulásával járt volna. Egyikük-másikuk megpróbált az árral szemben úszni, de nem haladtak egy tapodtat se előre, csak kifárasztották magukat. De végül az öt kutya és gazdájuk kitartó munkájának hála a nyáj minden egyes tagja biztonságba jutott.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?