Ilyen nincs! Ki nem találnád, hogyan mentettek ki 80 bárányt az árvízből

agrarszektor.hu
Videófelvétel készült arról, ahogy néhány bátor kutya megmentett 80 bárányt egy áradás során a nagy-britanniai Dorsetben. Jemma Harding attól tartott, hogy az állatai el fognak pusztulni, miután egy nagyobb felhőszakadást követően a Stour folyó kilépett a medréből. De Bee, Ghost, Blaze, Jack és Kea hősies közbenjárásának köszönhetően a halálra rémült állatok sikeresen kijutottak a szárazra. Az öt juhászkutya mintegy negyven percig ügyködött azon, olykor ár ellenében úszva, hogy a bárányok ne kezdjenek el felmászni egymásra, mert az sokuk pusztulásával járhatott volna.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Jemma Harding elmondta, hogy a felhőszakadást követő áradás teljesen készületlenül érte. A gazdálkodó egészen biztos benne, hogy a kutyái segítsége nélkül nem tudta volna megmenteni az állatait, írta meg a Metro UK.

Húsz emberrel ér fel mindegyikük. Nem panaszkodtak, nem morogtak, csak tették, amit kell. Pedig némelyikük kifejezetten utálja a vizet

 - mondta a szerencsés farmer.

Jemma Harding elmondta, hogy a nagy felhőszakadás közepette egész éjjel álmatlanul forgolódott, úgy aggódott a juhai miatt, és reggel mérhetetlenül megkönnyebbült, amikor megtalálta őket épségben, de az árvíz által körülzárva. Mintegy 300 méterre lehettek a farm kapujától, így Jemma Hardingnak minden állati erőforrásra szüksége volt, hogy biztonságba terelhesse a nyájat. Némelyik bárány ugyanis annyira megijedt a nagy víztől, hogy a gazdának magának kellett kézben átcipelnie a vízen, míg más bárányok egymás hegyére-hátára próbáltak felkapaszkodni a víz elől.

Jemma Harding beszámolt arról is, hogy a veszély láttán a birkák teljesen elvesztették a fejüket, és elkezdték egymást és egymást szabotálni. Megpróbáltak felmászni egymás hátára, ami jó eséllyel több bárány pusztulásával járt volna. Egyikük-másikuk megpróbált az árral szemben úszni, de nem haladtak egy tapodtat se előre, csak kifárasztották magukat. De végül az öt kutya és gazdájuk kitartó munkájának hála a nyáj minden egyes tagja biztonságba jutott.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06