Megvan az év első rekordhala: ebben a magyar tóban akadt horogra az óriás

agrarszektor.hu
Csaknem 20 kilós, 123 centi hosszú és a legvastagabb részén 60 centi átmérőjű az a fehér tok, amit február 7-én fogott ki egy horgász a Mátra lábánál elterülő Maconkai-víztározóból. Ezzel a fogással meg is van a 2020-as év első rekordhala.

Agrárszektor 2022 konferencia

Jövő héten érkezik az idén 10 éves Agrárszektor konferencia, a hazai agrárium kiemelkedő kétnapos szakmai eseménye Siófokon! Gazdálkodók, döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, élelmiszeripari szakértők, államigazgatási topvezetők egy helyen, egy időben az agrárium csúcstalálkozóján! 

Idén február 7-én voltak először teljesen szabadok a vízfelületek, és ezt a kitartó horgászok ki is használták - írja az Infostart. A Maconkai-víztározó Nógrád megye legnagyobb felületű állóvize, Bátonyterenye-Maconka és Dorogháza határán található. A tó Magyarország egyik legnépszerűbb szabadidő- és halastava, számos kitüntető cím, elismerés és versenycsúcs birtokosa, és ontja magából a méretes halakat.

Az év első rekordhalát Nagy Zoltán fogta: a 18,35 kilogrammos (123/60 cm) fehér tok a Rekord-tavon került horogra, majd a mérlegelés és a fotózás után visszaengedték a vízbe. Ugyanezen a napon született meg az idei év első rekordpontya is, amely 11,97 kilogrammot nyomott, ez a hal szintén visszakapta a szabadságát.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?