Sertéstartók, figyelem! A koronavírus miatt változott az állatjóléti támogatások ügyintézése

Sertéstartók, figyelem! A koronavírus miatt változott az állatjóléti támogatások ügyintézése

agrarszektor.hu
A humán koronavírus terjedése miatt kialakult járványügyi helyzetben módosul a hízó és tenyészkoca állatjóléti kifizetési kérelmek ügyintézésének eljárásrendje.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Magyar Államkincstárral (MÁK) egyeztetve a 2020. április 1-30. között benyújtandó kifizetési kérelmek beadása kizárólag elektronikus úton történik majd, a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségén (MSTSZ), mint szakmai szervezeten keresztül - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A változtatás célja, hogy az állattartók és az ügyintézésben résztvevők egészségének megőrzése érdekében minimálisra csökkenjen a személyes találkozások száma.

Mind a hízó, mind pedig a tenyészkoca állatjóléti támogatás kifizetéséhez szükséges dokumentumokat az MSTSZ részére kell elküldeni elektronikus formában (pdf, jpg). A kitöltött nyomtatványokat (mindet) cégszerű aláírást követően szkennelt változatban, elektronikusan juttassák el a területi felelős részére és másolatban az igazolas@mstsz.eu email címre. A Kincstárhoz jelen esetben az eredetieket nem kell postázni, viszont kérjük, hogy azokat őrizzék meg! A sertéságazati területi felelős igazolások kiállítása a kitöltött és beküldött nyilatkozat és mérési jegyzőkönyv alapján történik, szintén kizárólag elektronikusan.

A határidők pontos betarthatósága érdekében a kitöltött nyilatkozatot ebben a tárgynegyedévben mihamarabb, de legkésőbb április 15-ig juttassák el a szakmai szervezetnek! Abban az esetben is töltsék ki a nyilatkozatot, ha nem vesznek igénybe olyan jogcímet, amelyben a szakmai szervezet közreműködése szükséges, ezáltal is segítve a gyors ügyintézést. A biztonságos és gördülékeny ügyintézés érdekében érdemes felvenni a kapcsolatot az MSTSZ területileg felelős munkatársaival. A benyújtáshoz szükséges dokumentumok a Magyar Államkincstár honlapján frissítésre kerültek és az alábbi linkekre kattintva érhetőek el: 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31