Durva, mit ki nem találnak a cégek koronavírus-járvány idején: ilyet még senki sem látott

Durva, mit ki nem találnak a cégek koronavírus-járvány idején: ilyet még senki sem látott

agrarszektor.hu
A világon egyedülálló szolgáltatást kínál egy szilícium-völgyi gazdaság a koronavírus-járvány miatt otthonról dolgozóknak, hogy megtörje a lassan monotonná váló végtelen Zoom hívásokat és videokonferenciákat. Nem kerül 100 dollárba (kb. 32,5 ezer forint) se, hogy a Sweet Farm állati lakói csatlakozzanak a beszélgetéshez. A Goat 2 Meeting nevet viselő projekt keretén belül kecskék, lámák és más háziállatok jelenhetnek meg a hivatalos megbeszéléseken.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A gazdaság társalapítója, Anna Sweet a Business Insider portálnak elmondta, hogy a koronavírus-járvány több millió embert kényszerített arra, hogy bezárkózzon a lakásába és otthonról dolgozzon. Ennek következtében ugrásszerűen megnőtt a különféle videobeszélgetést lehetővé tevő programok, mint például a Zoom, a Google Hangouts és a Skype forgalma, illetve minden olyan platformé, amely képes valós idejű hang- és képtovábbításra több személy között is. A Goat 2 Meeting csak egy azok közül az innovatív megoldások közül, amelyek ezeknek az igényeknek a kiszolgálására jöttek létre.

Noha a programot csak március közepén indították el, már most több mint 300 felkérést kaptak, mondta Anna Sweet. A gazdaság állatai már a legnagyobb cégek és startupok online megbeszéléséein is megjelenetek már. Egy nagy jogi iroda például egy teljes órás virtuális birtokbejárásra is befizetett már, a jogászok pedig a gyerekeiket is odaültették maguk mellé, amíg tartott az esemény.

A megrendelők 65 és 250 dollár (21-80 ezer forint) közötti összegeket fizethetnek ki a különféle állatokkal, mint például kecskékkel, bárányokkal, tehenekkel, sertésekkel, pulykákkal és az eddig legnépszerűbbnek bizonyuló lámákkal való különféle interakciókért. 65 dollárért például legfeljebb 6 fő egy 20 perces virtuális birtokbejáráson vehet részt, nagyobb csoportok pedig 100 dollárért 10 percig élvezhetik a kiválasztott állat társaságát a megbeszélésen, 250 dollárért pedig egy 25 perces birtokbejárást is kaphatnak.

Anna Sweet, aki maga is a Szilícium-völgyben dolgozik, a technológiai ágazatban, eredetileg nonprofit állatmenhelyként alapította a Sweet Farmot, hogy megmutassa az embereknek, honnan is jön az élelmiszer, amit nap mint nap fogyasztanak. A gazdaság részben a személyes látogatásokból tartotta el magát, ami a mostani járvány miatt teljesen lehetetlenné vált. Ha a Goat 2 Meeting projekttel kicsit pótolhatja a kieső pénzeket, akkor már megérte, mondta Anna Sweet.

A Sweet Farm ezen kívül ingyenes virtuális terepbejárásokkal is szolgál iskoláknak és más nonprofit szervezeteknek. A gazdaság társalapítója elmondta, hogy már Nagy-Britanniából és Brazíliából is voltak “osztálykirándulói", és nemsokára egy észak-karolinai hajléktalanszálló lakóinak fognak virtuális birtokbejárást tartani. A Goat 2 Meeting szolgáltatásait ezen a linken lehet megrendelni.

Azt hiszem, egy kicsit mind stresszesek vagyunk emiatt az egész helyzet miatt. Ráadásul sokan teljesen bezárkóztak az otthonaikba. Reméljük, hogy az állatainkkal és a virtuális körbevezetéseinkkel kicsit jobbá tudjuk tenni ezeknek az embereknek a napjait

- mondta Anna Sweet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03